Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Adlitz - az áttörés

- sziklamászás -

Adlitz - az áttörés

Résztvevők: Bódis Pali, Ancsa, Józsi, Ana, Samu

Józsi rábeszélésének engedve Adlitz mellett döntöttünk, annak ellenére, hogy egyrészt a többség kezdő mászónak mondható, másrészt, hogy én magam sem lelkesedtem korábban Adliztért. Még korábban, mikor voltam, a Lari Fari és Strassenwand szektorokba kóstoltam bele. A Lari Fari nagyon népszerű keménysége ellenére, de nekem az ottani fogáskultúra miatt nagyon nem jön be a mai napig (a kitört kövek helye lesz fogásként használva). A Strassenwand 10m-t is áthajló fala pedig túl kemény volt nekem. Most azonban megnézve a kalauzt a többi szektorban is rengeteg jó lehetőség kínálkozott még, ezért rábólintottam Józsi vágyára, imádott Adlitz-ára.
Az időnk igen fantasztikus volt, remek meleg időt fogtunk ki november ellenére, hamar átvettük Józsival a rövidnadrágjainkat.
A nap nagy részében a Spielplatz szektor útjait másztuk. Pár bemelegítő út után a lányok és Pali is belekóstoltak felsőben számukra nehezebb fokozatokba, amelyet szépen vettek. Pali ezután előre is szerette volna megmászni, de közben meghúzta kissé az ujját.
Ahogy bebújt a nap a szemközti hegyvonulat mögé, úgy zuhant a hőmérséklet, s immár elkelt a melegebb öltözék.
Józsi és Ancsa átsétáltak még a Strassenwand szektorba, ahol Józsinak sikerült végre RP a King Kong, amelyre már lassan mumusként tekintett és verte vissza korábbi kísérleteit. Gratula.
E szuper nap után sikerült megbarátkoznom hát Adlitzgräbennel is, és legközelebb már örömmel jövök ide vissza, hogy más szektorok kemény útjait is sorrevegyem.

Samu


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria


Ezeket olvastad már?


Adlitzgraben

A novemberi kellemes meleg időben még alkalmunk nyílt egy Adlitzgrabeni mászásra.

Rax - Prein - Heukuppe

December 28-án a Raxon zártuk a túraszezont, erről olvashattok Kati tolmácsolásában.