Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Dürnstein Civetta

- sziklamászás -

Dürnstein Civetta

durnstein_civetta_2011_08_2765.jpg

Részvevők: Gabi, Ancsa, Jóska, Áron, Levente, Erik, Ny. Peti, Attila

Eredeti tervünket, hogy hétvégén a Nasenwand gránitfalát látogatjuk meg, a túrára részvételüket előzetesen jelző egyesületi tagjaink vegyes mászó tudása miatt átgondoltuk, és egy, a közelben található szintén gránit tömböt, a Civettát szemeltük ki. A szikla Dürnstein központjából, az alagút után, a Duna parton található parkolóból meredeken felfelé, a vasúti síneket keresztezve, tíz perc sétával elérhető.

A falat reggeltől estig süti a nap, így ideális választás kora tavaszi, vagy késő őszi mászásokra. A kiváló minőségű grániton, V-től a IX-es nehézségig jól biztosított utak mászhatók 20-30 m hosszban. Itt csapatunk minden tagja talált mászó tudásának és felkészültségének megfelelő nitt sort.

Erik a műfalas mászások után most kóstolt bele először a sziklamászás izgalmas világába, szerintem végleg megfertőztük vele.

Gabi egy sportsérülés (nem mászós) miatt hosszabb kihagyás után kezdett ismerkedni újra a határaival, szokásos vidámsággal és lelkesedéssel, egy kicsit bánkódva az ideiglenes formahanyatlás miatt.

Petin nagyon látszott a sikeres téli felkészülés, számára a nagy kihívást jelentő utakat is határozott, precíz, kontrolált mozgással teljesítette.

Levente és Áron is szép utakat másztak, közben ügyesen segítve Erik első szárnypróbálgatásait.

Ancsa kemény volt, mint mindig!

Jóska és Én a fal nehezebb útjain ficánkoltunk, örömködve a kő minőségén és az utak változatosságán. Fantasztikus élmény volt a szelíden áthajló falon, az apró peremeken balanszírozni.

Jó volt! Így tovább fiúk, lányok!

 

Attila

 


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Dürnstein Civetta

Ezeket olvastad már?


Niederer Hochfall

35 m magas, többnyire nehéz utakkal, de akad pár könnyebb is.

Adlitzgraben

Reggeli érkezésünk után mindenki vadul forgatta a kallert, általunk még érintetlen utakat keresve