Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Dir. Sonnenuhrwand(7+) Sonnenhur(6+)

- sziklamászás -

Hohe Wand Dir. Sonnenuhrwand(7+) Sonnenhur(6+)

3916.jpeg

A Draschgrad és a Totenköpfl szektorokban tett kirándulásaink után kicsit visszatértünk a kedvenchez, a Sonnenuhrwand parkoló fölé tornyosuló sziklafalához. Itt már erősen fogy az általunk nem mászott utak száma, így a maradékot próbáljuk beosztani az év, évek hátralévő részére, közben erősen bízunk Behm mester alkotó kedvében, hogy a még érintetlen sziklarészekre is új utakat varázsol.

Most a kicsit bonyolult vonalvezetésű, szinte az egész falat bejáró Dir. Sonnenuhrwand 7+  feladatának megoldásra válalkoztunk. A többféle variánsból a legnehezebbet választottuk, hogy elkerüljük a kötélhosszak közötti nagy nehézség-különbségeket. Jó út, szép út, a falrajzot sűrűn elő kellett vennünk a szomszédos utak állandó keresztezése miatt. A hetedik hosszban a vörös repedés - ami több útnak is közös szakasza -, a kulcsrészeknél már kezd egy kicsit elzsírosodni.

Petiéknek Thomas Behm egyik remekművét, a 2011 ben nyitott, kiválóan biztosított utat, a Sonnenhur 6+ ajánlottuk. A 180 m hosszú nitt sort követve, tökéletes sziklán, a kilátót balról közelítve érhetjük el. Az út folyamatos terhelést ró a mászóra, az ebben a nehézségben mozgó, kalandkereső partiknak egy jó választás.

Az út végén úgy láttam, a két Petinek is az volt.

Attila


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Dir. Sonnenuhrwand(7+) Sonnenhur(6+)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Espresso Doppio(7) Totenköpflsteig(6)

Ez alkalommal a Totenköpfl szektor útjai közül mazsoláztunk.

Hohe Wand Steinbock alarm (7-)

Ezen a héten a Hohe Wand leghosszabb útjait rejtegető falszakaszt, a Grobe Postlwand 250 m…