Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Vier Dörfer Steig és Neue Turnerbergsteigerkante(7+) Draschgrat

- sziklamászás -

Hohe Wand Vier Dörfer Steig és Neue Turnerbergsteigerkante(7+) Draschgrat

4161.jpeg

A Hohe Wand hosszú útjait erősen fogyasztó csapatunk a héten egyesületünk két hölgytagjával, Gabival és Emesével egészült ki. Levente velük vágott neki a Draschgrat Light megmászásának, okítva őket a több kötélhosszas utak teljesítésének rejtelmeire. Levente töltötte be az elől mászó szerepét, standolás után a lányok szinkronban, egymástól kicsit eltolva, egyszerre mászva követték. Az út vonalvezetése következtében a kötélvezetés többször kisebb problémák elé állította őket, de ezeket ügyesen megoldották. A lányok az első hosszú útjukat ügyesen teljesítették, a magasság és a kitettség nem volt rossz hatással se a sziklán való mozgásukra, se a pszichés hozzáállásukra.

Mi egy útkombinációt másztunk, két egymás fölött elhelyezkedő sziklatömböt összekötve, a Bettywand Vier Dörfer Steig 7+ -os útját összekapcsolva a Turnerbergsteigerkessel szögletes sziklamasszívumán haladó Neue Turnerbergsteigerkante elnevezésű hetes nehézségű úttal. Mind a két út szép, technikás mászás. Különösen az alsó tömb második hosszában található, "Miért vannak nekem ilyen rövid kezeim?" elnevezésű tábla átmászása nagy élmény, egy finom tánc az egymástól távol eső fogások eléréséért a lépésszegény sziklán. A felső tömb második felén a szilatornyot kettéosztó derékszögű él átmászása okoz jóleső izgalmakat, a fal túloldalán nem látható, egy szem kulcsfogás megtalálása finom balanszírozás közben.

A fal tetején állva meg kellett állapítanunk, hogy az ember sokszor azt gondolja, hogy most mászta meg élete egyik legszebb útját, de mindig van egy szebb, jobb, tökéletesebb mászás, és az nem törvényszerű, hogy az azonos a legkeményebb, legnehezebb mászásainkkal.

Attila


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Vier Dörfer Steig és Neue Turnerbergsteigerkante(7+) Draschgrat

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Überholspuren(7+)

A héten már másodszor Hohe Wand, ismét a Totenköpfl falrész, most az Überholspuren. Ezt az…

Hohe Wand Strassenwand

Több köteles mászásra készültünk, de öltözéskor szembesültem a ténnyel, otthon hagytam a beülőm. Gyors tervmódosítás,…