Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Trottl Tepperter & Traum und Wirklichkeit

- sziklamászás -

Hohe Wand Trottl Tepperter & Traum und Wirklichkeit

2013-06-06-hohe-wand-trottl-tepperter-7-049.jpg
Tíz napig szinte folyamatos eső áztatta a keleti Alpok szikláit, így szobafogságra ítéltettünk. Hosszúnak tűnt ez az idő a szabadban eltöltött mászások nélkül.
Az első száraz napot kihasználva, már délelőtt a Hohe Wand alatti parkolóban lapozgattuk a kallert. Aszuval a tavalyi évben már mászott, de emlékeinkben csak homályosan derengő Trottl Tepperter 7+ nehézségű utat választottuk. A beszálló a Turnerbergsteiger első kötélhosszát teljesítve érhető el. (kellemes bemelegítő mászás hármas fokozatban) Az út végig nehéz, odafigyelős mászás, olyan igazi Osztrák hetesek a keményebbik fajtából. A második hossz ujjrepedése és az azt követő traverz egy igazi csemege, egy jó rejtvény, amelynek megoldása után elégedetten szuszogtunk a standban.
A fal tetejére érve még megnézhettük, hogy Levente és Peti miként teljesíti a szikla felső részét, ők a Traum und Wirklichkeit 6+ 180 m hosszú útját választották.
A parkolóban késői ebéd, majd még párat másztunk a közeli Strassenwandon.
 
Attila
 

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Trottl Tepperter & Traum und Wirklichkeit

Ezeket olvastad már?


Bucklige Welt Gretlwand

A vasárnapot egy nagyszerű sportmászó területen, a Scheiblingkirchen-ből 25 perc meredek sétával megközelíthető Gretlwand sziklafalain…

Puzzle für Fortgeschrittene

Az út vonalvezetése tökéletes, a Wand-ra oly jellemző szép, technikás táblákon, izzasztó repedésen, rövid, áthajló…