Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Adlitzgraben

- sziklamászás -

Adlitzgraben

img_5735.jpg
2013. 08. 19 – 20. Adlitzgraben
 
Attila, Ádám és jómagam úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk Adlitz sportútjait.
 
Az ünnepre való tekintettel arra számítottam, hogy tele lesz magyar mászókkal a hely, ehhez képest, kis hazánkból csak mi voltunk. Igazából a két nap alatt összesen talán 12 mászóval találkoztunk /főleg lengyelekkel/. Nagy örömömre óriási nyugalom volt.
A kő, a népszerű és viszonylag könnyebb utakon nagyon zsíros, mivel a szikla szinte mindenhol áthajlik, így nem sok eső éri. Ennek ellenére nagyon jókat lehet itt mászni, az utak minden fokozatban adnak megoldandó feladatokat.
 
Három éves tartozásomat sikerült letudnom, mely már nagyon nyomasztott, nevezetten a Larifari út első két kötélhossza /35m, egyben mászva 7+/. Akkor még nem tudtam, hogy „megmászós” hetem van: Hohe Wand – Sunnenuhrwand – Zukunftswieser 7+ utolsó előtti kötélhossza /egy mozdulat nem ment belőle már erős 2 éve/. Ez a hossz több útban is szerepel.
 
Első nap végén már vártuk a „tusolást” pet palackból és a vacsorát. Már reggel kinéztük a bivak helyet, nevezetesen a Tschak Bumm fal tövében. Kellően áthajlik, így elég védett. Jót kajáltunk, tüzet gyújtottunk, majd mikor leégett, lefeküdtünk. Néhány perccel hajnali egy előtt Ádám arra ébredt, hogy az arcát mossa az eső. Kénytelen volt Ő is behúzódni a fal tövébe. Hajnalig esett, de ez minket nem zavart, védett a szikla. Olyan jó fekhelyünk volt, hogy reggel nyolcig aludtunk.
Mire reggelire került a sor, már nem esett. Kapkodás nélkül kezdtünk neki a mászásnak.
Mindannyian nagyon jókat másztunk a két napban, főleg a 7 - 7+ -os utakat erőltetve, melyek mentek is szépen.
 
Aszúbarát

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Adlitzgraben

Ezeket olvastad már?


Paklenica 2012

Az utolsó kötélhosszban elkértem tőle a végig (előző nap is) cipelt friendeket, mert sejtettem hogy…

Hohe Wand Rotewand

Két naposra tervezett túránkat az Almfrieden könnyebb útjain melegítve kezdtük, majd szemerkélő esőben áttértünk a…