Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Höllental Vordere Stadlwand dry tooling

- jég és mix mászás -

Höllental Vordere Stadlwand dry tooling

2013_12_01_Höllental_Vordere_Stadlwand_010.JPG
Vasárnap Leventével a szezon első drytooling túrájára indultunk. Kezdésnek a Vordere Stadlwand egy könnyű, 160 méter hosszú útját választottuk.

A fal tetejéhez vezető öt kötélhossz nagyrészt természetes biztosítási pontokat követve halad. Rengeteg kisebb-nagyobb homokóra található az oldott mészkő falon, így az kötélgyűrűkkel kiválóan biztosítható. Az út (Peternfad) jégszerszámokkal végig élvezetes mászás, magas lépésekkel, nagy terpeszekkel, vékony, a fejsze pengéjét épphogy befogadó repedésekkel. Környezetünk sziklafalainak drytooling üzemmódban való mászásakor mindig sarkalatos pontja a szinte minden hosszú útban előforduló reibung tábla. Ez itt se volt másképp. A második hosszban egy ilyen rész nehezítette a dolgunkat, itt az egyik jégfejszét mellőzve, vegyes üzemben teljesítettük a problémás szakaszt. A fal közepén az arcommal sikerült megállítani egy, a szikláról leváló, összefagyott hótömböt. Ez kisebb sérüléseket okozott, de a továbbiakban nem hátráltatta vállalkozásunk sikerét.

Egy kellemes napot zártunk a behavazott Höllentalban, ahol még sok utat szeretnénk teljesíteni a mászás e formájában is.

Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Höllental Vordere Stadlwand dry tooling

Ezeket olvastad már?


Kletterhalle Wien

Hétvégén ismét a Kletterhalle Wien falain játszottunk.

K2 Pozsony

Attila két héttel ezelőtti felvetését követően meglátogattuk a pozsonyi K2, nemrégiben megnyílt mászó termet.