Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Vertigo Pozsony

- falmászás -

Vertigo Pozsony

2013_12_22_Pozsony_Vertigo_059.JPG
A karácsonyi pihenő előtti utolsó termes mászásunk helyszínéül Pozsony nagyobbik termét, a Vertigot választottuk.

Az egykor talán valamiféle üzemcsarnokként működő épületben egy nagyon pofás mászókomplexumot alakítottak ki szlovák sporttársaink. Az 1400 m2 falfelületen sok fogást gyártó cég különböző kőzetfajtákat imitáló termékeinek használata garantálja a változatos, gazdag formavilágú, izgalmas utak kialakítását. A mászás minden típusa gyakorolható ebben a 13 m magas falmagasságú teremben, vannak itt kemény alkarszaggató áthajlók, peremeken, reibungokon balanszírozós táblák, különböző méretű és típusú repedések, valamint ezek variációi. A csarnokban helyet kapott egy boulder szekció is. Itt is változatos formák és falszakaszok várják kemény, sokszor furmányos útvonalakkal a mászás e formájának szerelmeseit. Az építők gondoltak a nehéz feladatok megoldásához szükséges képességfejlesztő eszközök használóira is, így többféle finger és campus boarddal, húzódzkodókkal, súlyzókkal, kötélmászási lehetőséggel is felszerelték a termet.

A napot folyamatos mászással töltöttük, próbálgatva a hely specialitásait, folyamatosan emelve az utak nehézségét, egyre többet az erőnk és technikai tudásunk határán mozogva. A köteles utak mászása után levezetésképp még belebonyolódtunk pár kemény boulder probléma megoldásába. Itt sikerült magunkat fizikálisan teljesen lerombolni.

A két pozsonyi terem, a Vertigo és a K2 mindenkinek tetszett, így a bécsi Kletterhalléval variálva egy tökéletes felkészülést tudunk összeállítani a következő szezon kezdetére.

Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Vertigo Pozsony

Ezeket olvastad már?


Stuhleck túrasível (1783m)

Edit és Erik felcsatolták a boardokat én pedig lesikló módba állítottam a bakancsot és a…

Vertigo Pozsony

Az "Évzárót" a pozsonyi Vertigoba szerveztük össze, ahová szép számú delegációval vonult fel egyesületünk.