Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Adlitzgraben

- sziklamászás -

Adlitzgraben

IMG_1392.JPG
Az időjárás előrejelzés nem bíztatott minket, de Adlitz áthajlói megvédtek az esőtől.

Idén először kerestük fel az egyik kedvenc sportmászó helyünket, a Breitenstein felett húzódó, jelentősen áthajló, Adlitzgraben tömbjeit. Szakítva a hagyományokkal nem a hátsó tömbökön kezdtük meg a mozgást, hanem az út mellett magasodó, helyenként rémisztő szögben kialakult Strassenwand-on.

Jobbról ballra haladva, a 7- nehézségtől kezdődnek a nitt sorok, néhány hetes nehézségen át a jóval nehezebb utakig. A kezdeti kellemetlen 8-10°C fok ellenére a mászás közben egyáltalán nem fáztunk, viszont a talajon ácsorogva, egymásra várva, fel kellett venni a melegebb rétegeket is.

András a mászótermes tapasztalatok után, végre ízelítőt kapott az áthajló sziklafalak mászásából is, Laura pedig debütálhatott egy új sportágban, ugyan is most először próbálta ki a sziklamászás izgalmait.

Gerivel reggeli lelkesedésünk, hogy nehezebb utakat projekteljünk, egy 9- kulcsrészű, nem túl hosszú út első nittjében meg is akadt, úgyhogy levezetésnek még másztunk pár könnyebb utat a hátsó szekcióban, majd neki láttunk a felszereléseink számbavételének és összecsomagolásának.

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Adlitzgraben

Ezeket olvastad már?


Kinizsi 100

- Kati, elmegyünk a Kinizsire idén? -Az mi? - Teljesítménytúra, 100km gyalog, 24 óra alatt.…

Vertigo Pozsony

Mivel az időjárás keresztbehúzta a dürnstein-i kétnapos túra, és a hohe wand-i egész napos többköteles…