Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Vertigo Pozsony

- falmászás -

Vertigo Pozsony

20140420_151501.jpg
Mivel az időjárás keresztbehúzta a dürnstein-i kétnapos túra, és a hohe wand-i egész napos többköteles mászások terveit is, úgy döntöttünk, hogy kilátogatunk téli felkészülésünk egyik helyszínére, egy kemény, minden izomrostunkat átmozgató edzést tartani.
 
Fehérje és szénhidrát szükségleteinket biztosítva, az ünnepi ebéd után indultunk el a Fertő-parti, 50-es úton Pozsony irányába, ahová fél háromkor meg is érkeztünk. Három órakor már csettintettük is a kötelet a köztesekbe.
 
Örömmel tapasztaltuk, majd vettük birtokba a szinte teljesen üresnek mondható hatalmas termet, ahol alig lézengett egy-két kötélparti. Kezdetben megegyeztünk, hogy kettesével másszuk az utakat, felesleges a 12-13 m mászás után cserélnünk, cipőt fel-le vennünk (a nap végére nekem így is kikoptatta a bőrt a lábujjaimon a cipőm). Erőltetett tempóban haladtunk a könnyebb, 6- nehézségű bemelegítő utaktól egészen a 7+/8- áthajló falakon vezető utakig. Rengeteg volt az új feladat számunkra, ugyan is jó ideje nem jártunk errefelé, így jó sok onsight-ot tudtunk összehozni Attilával.
 
Az elmúlt hónap többnyire sziklákon töltött mászásai alatt, a téli edzéstől elszokva volt ideje kipihenni magát a szervezetünknek, és tegnap többször meglepetésszerűen bizonyította, hogy minden erőfeszítés és minden szenvedésnek megélt pillanat meghozta a gyümölcsét, amikor kisebb szuszogással, folyamatos összeszedett mászással jutottunk fel egy-egy 8- értékelésű fogássor kiszállójához.
 
Hét óra tájékán elcsomagoltuk a biztosításhoz szükséges felszereléseinket, és nekifogtunk utolsó erőtartalékainkat is felhasználni kedvenc boulder tömbünkön, keresve a nehezebbnél nehezebb, rövid, de annál technikásabb problémákat. Befejezésül fél kilenc előtt még kicsit campus board-oztunk, hogy garantált legyen a teljes kimerültség.
 
Gyors pakolás és zia vásárlás után, zárás előtt pár perccel indultunk haza egy szuper nap végén.
 


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria


Ezeket olvastad már?


Adlitzgraben

Az időjárás előrejelzés nem bíztatott minket, de Adlitz áthajlói megvédtek az esőtől.

Adlitzgraben

A három héttel korábban összeállt csapat most Attilával kibővülve, ismét Adlitzot célozta meg. Lassan már…