Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Badener Kletterschule (Trenkerwand)

- sziklamászás -

Badener Kletterschule (Trenkerwand)

2014_05_25_Badener_Kletterschule_(Trenkerwand)_009.jpg
Vasárnap reggel hosszas egyeztetés után (8 telefonhívás), fél 11-kor nekivágtunk, hogy egy közeli, mindannyiunknak megfelelő helyet keressünk Baden környékén.

A Badener Kletterschule dús lombok közt rejtőző tömbjeihez, egy rövid, de annál meredekebb és a sártól csúszós emelkedő után, meg is érkeztünk. Már az első mászást követően folyt rólunk a víz, ami köszönhető volt a kellemes nyári időnek és a hatalmas páratartalomnak, ami ennek a környezetnek állandó jellemzője.

Az utak csupán 15-18 m hosszúak, többnyire jól biztosítottak voltak, és technikás mászást igényeltek. Túl sok időt sajnos nem tudtunk a mozgással tölteni, a későn érkezés, és a korai hazaindulás miatt, de a mozgás nagyon jól esett, a nyugodt kellemes környezetben. A jó hangulatunkat csupán egy osztrák mászótársunk zavarta meg, aki folyamatosan sodorta a "mezítlábas" cigarettákat, és csak akkor nem dohányzott, ha nagyritkán a falon volt. 

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Badener Kletterschule (Trenkerwand)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Überholspuren 7+ 160m

Ezen a héten végre igazi nyári időben csapathattuk a Hohe Wand kötélhosszait.

Schneeberg és Rax körök

Bejártuk a Rax - Schneeberg teljesítménytúra (maraton) útvonalait, egyenlőre külön-külön félmaratonként. A Rax és Schneeberg…