Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Sonnenhur 180 m (6+)

- sziklamászás -

Hohe Wand Sonnenhur 180 m (6+)

2014_06_09_Hohe_Wand_Sonnenhur_180m._(6+)_013_.jpg
Tervben volt egy hétfői mászás, de a csapatunk sajnos megfogyatkozott, amit végül nem is bántam annyira, mert ismét kijutott nekem a jóból, ami most egy hohe wand-i többköteles mászást jelentett.
 
Ebéd utáni indulásban egyeztünk meg Attilával, hogy elkerüljük a nagy meleget és a nap is átbukjon a Sonnenuhrwand melletti gerincen, így a kellemes hőmérsékletű, árnyékos falon mozoghattunk. Három óra után nem sokkal, már vettük is magunkra a beülőinket és egyéb felszereléseinket a parkolóban, ahol szemfüles szlovák kollégáink megkérdezték melyik utat akarjuk mászni, s mint kiderült ők is a Sonnenhur vonalvezetését nézték ki maguknak, ahová 5 perccel előttünk meg is érkeztek, így sajnos ránk bő egyórás tipródás várt a beszálló tövében.
 
Közben megérkezett a helyi híresség is, Thamer úr személyében, aki egy kedves vidám személyiségként adta elő magát, és közben elismerően támogatta az aznapi választásunkat. Róla annyit kell tudni, hogy szinte ott éli az életét a Hohe Wand tömbjei közt és meglehetősen ügyesen, jó érzékkel űzi a sportot.
 
Öt óra körül meg is kezdtük a mászást, enyém lett a lehetőség, hogy bemelegítésnek leküzdjem az első 6+ nehézségű hosszt. Ez okozott némi fejtörést és izomgörcsöt, ami még a szombati mászásból megmaradt fáradtságból kifolyólag alakult ki, de sikerült tiszta mászással elérnem a standig. Innentől kezdve felgyorsultak az események számomra, mert annyira élvezetes volt a mozgás, a fantasztikus állagú kőzetnek és a reibung tábláknak, majd kisebb peremeknek köszönhetően. Az 5. hosszban egy nagyon izgalmas traverzben lehet része az embernek, ahol egy sarokszerű kiszögellést kell megkerülni kb. 100 m magasságban, ami ad egy kis adrenalin többletet a szervezetnek, de minden gond nélkül megoldható.
 
Végül a HTL klettersteig drótjait kétszer is keresztezve kimásztunk a Skywalk kilátótól néhány méterre, ahonnan megcsodáltuk a lemenő nap fényeiben úszó tájat, majd gyors felszerelés számolgatás és kötél összeszedés után, letúráztunk vissza az autóhoz, hogy elindulhassunk haza egy jó vacsora reményében.

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Sonnenhur 180 m (6+)

Ezeket olvastad már?


Schneeberg Stadelwand Bruderherz 350 m (7-)

Attila és Aszú tervezte meg a menetrendet. Korán kellett kelnem. Szükség is volt rá.

Hohe Wand Almfrieden

Mivel csütörtökre vihart mutatott az időjárás előrejelzés, a műfalunkon meg kibírhatatlan hőség uralkodott el, úgy…