Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Trottl Tepperter 150m (7+)

- sziklamászás -

Hohe Wand Trottl Tepperter 150m (7+)

058.JPG
Erre a hétre Riedl mester egy 1991-es alkotását, a Torttl Tepperter elnevezésű nittsort választottuk. Az út 7+ nehézségű, de a keményebb fajtából (sok könnyebb nyolcashoz volt már szerencsénk.)
 
Az út végig megerőltető, technikás mászás: sokszor áthajló falakon, kis peremeken, kellemetlen, szűkös ujj-repedéseken. Küzdöttünk rajta rendesen. A biztosítási pontok között többször felmászva, majd visszatolatva kerestük a helyes kéz- és lábsorrendet, majd az akasztásokhoz a biztos egyensúlyi helyzetet. Ezeknek a mutatványoknak természetesen az alkar eldurranása, majd kiadós zuhanás lett a vége.
 
A fárasztó kötélhosszak teljesítése után kimerülten ballagtunk a parkoló felé, útközben még felszólítottuk Gergőt és Ádámot a hazaindulásra. Ők most a Stassenwand sportútjain acélozták mászótudásukat.
 
Lehet, hogy ez a 150 méter hosszú út alá volt számozva, lehet, hogy most mi nem voltunk kellő formában vagy ezek összeadódtak, de ezért a teljesítésért nagyot harcoltunk.
 
Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Trottl Tepperter 150m (7+)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Direkter Österreichersteig 170m (7+)

Csendes, langyos esőben érkeztünk a parkolóba, de bízva a jó időben, mászásra eltökélten indultunk a…

Hohe Wand Sonnenschlange 230 m (7-)

Ez alkalommal egy laza, átmozgató mozgást terveztünk. Olyan utat kerestünk, amely végig közepes nehézségű, szép, hosszú…