Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Liebesspiel der Falken 170m (8)

- sziklamászás -

Hohe Wand Liebesspiel der Falken 170m (8)

014_08_08_Hohe_Wand_Liebesspiel_der_Falken_170m._8_011_.JPG
Augusztus hónapra eső első több kötélhosszas mászásunkra a szokásosnál egy kicsit harcosabb utat választottunk. A Hohe Wand számos utat rejteget 8 - 8+ nehézségben, a közeljövőben ezeket is szeretnénk teljesíteni.

Az út beszállója és első pár métere közös a Tristanexpres nitt sorával, majd jobbra leválva attól a rövidke bemelegítő résznek vége, majd jön az első kemény szakasz a superplatte 8 – ért, melynek megoldása sok fejtörést okozott. A standban pihenve hangosan biztattam Aszut, aki a táblát látva nem tudta, hogy sírjon vagy nevessen, miközben a megoldáson dolgozott. Neki, a kettőnk közötti magasságkülönbségből adódóan teljesen más koreográfiát kellett kidolgoznia. Könnyű traverz után jött a következő gyomros, megint egy nehéz 8-as hossz, melynek minden centiméteréért keményen meg kellett küzdenünk. Kis peremek, magas lépések, max erős betartások, csípőt feszítő terpeszek jellemezték a szakaszt. A kimerítő hosszok után jutalom mászás következett. A Tristangrotte keresztezése után a barlang áthajló vörös falán hatalmas fogásokon vezet az út, fantasztikus mászás, gyönyörű környezetben. 

Az út felső harmadát könnyen, gyorsan teljesítettük, az erre a részre eső 8- os szakasz nem okozott problémát, de nem is adnánk rá ilyen nehézséget.

Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Liebesspiel der Falken 170m (8)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Zentennium 235 m (6-)

Igaz nem beszéltünk róla, de úgy érzem elindultunk Petivel egy úton, melynek első lépcsőfokát két…

Gebirgsvereinssteig Hohe Wand

Úgy hírlik Kerekes Atti barátunk lesz a szezon nagy visszatérője! Elsőre egy klassz kis hohe…