Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

3 a Károly

- terepfutás -

3 a Károly

10641103_845454722174078_759599088631725593_n.jpg
Hegyi Péter, a verseny főszervezőjének beszámolója: 
 

Első alkalommal került megrendezésre a “Három a Károly” nevű terepfutó váltóverseny. 58 résztvevő volt, mindnyájan lelkesek voltak, nagy lendülettel vágtak neki a nem éppen könnyű terepnek. A futók már csak ilyenek:   s z e r e t n e k   s z e n v e d n i .   A legtöbben élvezték, és jövőre is jönnek! Épp ezért nagyon gondosan kell elemezni a hibákat, és jövőre lehetőleg elkerülni őket. Az útvonal-jelölés az előfutók szerint nagyon jó volt.  Mégis volt eltévedés. Ezen elsősorban az ellenőrző pontok pontőreinek jobb felkészítésével tudunk segíteni. Zűrös volt a cél illetve a váltóterület kötelező érintése, a célfotózás, az idők feljegyzése. Ezen a célhoz vezető kordonnal, fix kamerával, és több (3) célfigyelővel tudunk jövőre segíteni. 

Forrás: panoramataron.hu


Az eredmények minket kicsit megleptek, rosszabbra számítottunk. Az egyéni mezőny -szerintem - elég erős volt. Az első helyezett Nagy Viktor 40 perc, a jó futók 45-50 perc, a már kevésbé jó futók 55 perc környékén értek be. Kati 56:00, én 57:40 alatt teljesítettem a kört, de az utolsó hurokban se előttünk se mögöttünk nem láttunk már senkit. A helyszínen meg voltam győződve, hogy utolsó voltam, de mint kiderült egyéniben azért voltak még páran utánam, majdnem 10 perccel is. Mivel az indítás három irányba történt, nehéz volt belőni, hogy pontosan hol tart az ember a mezőnyhöz képest. Viszont izgalmas volt, hogy néha jönnek szembe is a pályán és, hogy miközben csapattad lefele 20-al', egy pillanatra láttad milyen vörös lesz majd a Te fejed is felfele egy körrel később.. Alapvetően egy nagyon jó hangulatú kis verseny volt!

Részünkről nem az volt a cél, hogy nyerjünk, nem vagyunk futók. Sajnos esélytelenek vagyunk a profi maratonistákkal és az atlétika egyesületek versenyzőivel szemben. Ennek ellenére érdekes volt felmérni erőnket és rájönni, hogy rövid távon a futó tempó terén bizony még sokat kell fejlődnünk ha - hobbi szinten - jó eredményt akarunk elérni.. Találkoztunk Samu barátunkkal is, ő 47.49 alatt ért be, szóval csapatta rendesen. 

A verseny előtt egyébként csak a két rövid szakaszt tudtunk végigfutni, nem volt időnk felkészülni. Egyben egyszer sem futottuk le a távot, mert váltó nevezésre készültünk. Elkövettünk minden hibát amit egy versenyen el lehetett.. :)  De nem baj, most elhatároztam, hogy nem szabad elkényelmesednünk a szokásos edzőkörökön, egy éven keresztül heti egy alkalommal "titokban" ezeket a köröket is futom majd. Már csak azért is, mert nagyon jó kis útvonal mindhárom, folyamatosan vagy fel vagy lefelé halad az ember. A hármat kombinálva pedig egy órányi színtiszta gyötrődést kapunk :) 

További infók, eredmények és térképek: http://panoramaraton.hu/
A képeket a panoramaraton.hu-tól loptuk >:-)
 


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

3 a Károly

Ezeket olvastad már?


HH1 (52km 2000 D+)

Néha szükség van rá, hogy felmérjük  mire vagyunk képesek mikor senki nem segít vagy bíztat…

Hohe Wand Der Alte Wolf 175 m (6+)

Az őszi, számomra legkedveltebb és egyben legterheltebb mászóidőszakot Levente barátommal kezdtem meg.