Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Reinecke fuchs 130m (5-)

- sziklamászás -

Hohe Wand Reinecke fuchs 130m (5-)

20141010_101608[1].jpg
Péntek délelőtti mászásunkat, a „kellemeset a hasznossal” kombinációból kiindulva terveztük meg, egy könnyed átmozgató úton.
 
Peti Kedvesét korán reggel a schwechat-i reptérre kellett eljuttatni, ezért vissza úton úgy gondoltuk érdemes lenne útba ejteni a Hohe Wand-ot.
A korai indulás és érkezés a fal alá lehetőséget adott, hogy megcsodáljuk a felhők feletti napfelkeltét, ami ámulatba ejtően szép volt. Az odavezető úton nem is gondoltam volna, hogy a felhők felett fogunk járni aznap és e csodás panorámában gyönyörködhetünk mászás közben.
 
Szükség is volt az optikai tuningra, mert az út nem volt épp a Wand legszebbjeinek egyike, illetve már a beszállóig vezető szakasz is megtréfált minket, ugyanis az ösvény nittelve volt, amit mi az első hossznak hittünk.
Megtalálva a tényleges beszállót hamar túltettük magunkat az öt kötélhosszon. A másodikat és harmadikat Peti mászta egybe, az utolsó kettőt én. Így 3 szakaszból megoldottuk az utat, ami utólag közös megegyezésünk szerint veszélyesebb volt, mint bármelyik jóval nehezebb fokozatú a korábban teljesítettek közül (+az első stand mellől egy mókus - nyilván élelmet keresve - folyamatos kőzáport zúdított ránk).
 
Ezt az utat egyrészt azért választottuk, hogy mozogjunk egyet a szombati tervünk előtt, másrészt, ha majd nyugdíjas korunkban sorra vesszük a Hohe Wand útjait, akkor ez már ne legyen a teljesítetlenek között. Szóval pipa! :)

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Reinecke fuchs 130m (5-)

Hasznos linkek


Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Betty & Paul 145 m (6)

Bencének megígértem már korábban, hogy még idén el fogunk menni a Hohe Wandra, hogy belekóstolhasson…

Hochschwab - Lufthammer 300m (6)

Párosunk számára eljött az idő, hogy elhagyja jól megszokott nagyfalazós terepét, a Hohe Wandot. A…