Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Festung Europa 260 m (7+)

- sziklamászás -

Hohe Wand Festung Europa 260 m (7+)

PC220230.JPG
Az elmúlt két hónapban nem jelentkeztünk új írásokkal, képekkel. Nem tűntük el, csak megkezdtük szokásos téli felkészülésünket, hogy a 2016-os évet is jó formában teljesíthessük. Az Itthoni erősítő edzések mellett mászó technikánkat heti kétszer teremben (Vertigo Pozsony) csiszoljuk, tökéletesítjük, a tréningektől megfáradt izmainkat terepfutással frissítjük.
 
A karácsony előtti, szokatlanul enyhe tél újra kikényszerített minket a természetbe. Kedd reggel a Hohe Wand parkolójában találkoztunk fővárosi barátainkkal, Palival és Janóval, ők már az előző napot is a mászásnak szentelték. Ez alkalomra a Festung Europa kötélhosszait választottuk. A Gr. Hochkogel alá érve ruházatunkat egy kicsit átértékeltük, a feleslegessé vált darabokat lent hagytuk. Az utat kellemes, 20 fok körüli hőmérsékletben, vidám hangulatban teljesítettük, amihez az útépítő Behm mester sokszor lekicsinylő nehézségi skálázása is hozzájárult. Mi Aszuval másodszor másztuk ezt az utat, remek nitt sor szép feladatokkal, sajnos van pár földes, sétálós összekötő szakasz, de összegségében egy kellemes, szórakoztató mászás.
 
Hazaindulás előtt még teljesítettünk pár sport utat a parkolóhoz közeli Strassenwandon, majd egy kiadós vacsorával zártuk a napot a Haspártiak vendéglőjében.
 
Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Festung Europa 260 m (7+)

Ezeket olvastad már?


Schneeberg Vordere Stadelwand Witchkraft 130 m (7); Schwesterlein mein 130 m (6)

Vasárnap Aszu izgatottan hívott, hét elején Rax, Schneeberg 20 fok.

Magas-Tátra, Tengerszem-csúcs (2503m)

A 2016-os MAHOE téli magashegyi hegymászó tanfolyam keretein belül megmásztuk a Rysy-t, mely a csúcspontja…