Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Kolm-Saigurn

- jég és mix mászás -

Kolm-Saigurn

16_102.JPG
Ismét eltelt egy év. Újra elérkezett az idő a most már negyedik alkalommal megszervezett hosszabb jégmászó túránk teljesítéséhez. Eredeti tervünk a Maltatál meglátogatása, az időjárás, és a rossz jégviszonyok miatt kútba esett, így újra a már jól bevált Kolmi jegeket választottuk.
 
Hétfőn 01:00 - kor indultunk, öt teljes mászó nappal számoltunk. Célunk az volt, hogy minél többet másszunk, tökéletesítsük a jégen való mozgásunkat, tanuljuk, tapasztaljuk ennek a folyamatosan változó anyagnak a tulajdonságait, titkait. Levente jó formában, már két rövidebb túrával a háta mögött érkezett a Sonnblickbasisra, ahol kényelmes szállással és finom ételekkel kényeztettek bennünket. Én a téli felkészülés utolsó harmada előtti pihenő hétre illesztettem be ezt a játékot. Ebben a szezonban még nem volt alkalmam jeget mászni, de ez nem okozott különösebb zavart a rendszerben. Célunkat teljesítettük, naponta 250 – 300 métert másztunk, a jég minősége számunkra elfogadható volt. Ezúttal az időjárás is kedvünkben járt, mínusz pár fok, szinte folyamatos havazás olykor erős széllel.
 
Bár idén csak ketten voltunk, ez a trip hangulatára nem volt rossz hatással: eddigi legjobb és talán legeredményesebb téli túránkat zártuk.
 
Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Kolm-Saigurn

Ezeket olvastad már?


Magas-Tátra, Tengerszem-csúcs (2503m)

A 2016-os MAHOE téli magashegyi hegymászó tanfolyam keretein belül megmásztuk a Rysy-t, mely a csúcspontja…

Wechsel Panoramaloipe - Feistritzsattel

Az úticél ez alkalommal a Wechsel-Semmering csoporthoz tartozó Feistritzsattel volt. A környezet mesés, ideális hóviszonyok, pont…