Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Traum und Wirklichkeit 200 m (6+)

- sziklamászás -

Hohe Wand Traum und Wirklichkeit 200 m (6+)

2016_03_27_Hohe_Wand_Osterhasi_160m._7-_016_.JPG
A kedvező időjárást kihasználva "megnyitottuk" a Hohe Wandot, és egyben az idei sziklamászó szezonunkat is. Erra az alkalomra Attila és Áron az Osterhasi 160 méteres 7- út hosszait választotta, Bónis és jómagam pedig a bejegyzés címadó útját, melyről Bónis számolt be bővebben:


Múlt hét vasárnap a Hohe Wandon jártunk, hogy megejtsünk egy jó, szezon nyitó mászást. Ami az időjárást illeti, nagyon szerencsések voltunk, ugyanis az égen egy szem felhő nem volt, a hőmérséklet pedig 15 fok körül mozgott. A körülmények tehát adottak voltak egy jó hangulatú túrához.
 
Számomra azért is volt különleges ez az alkalom, ugyanis életem első több kötélhosszas mászására készültem. Éppen ezért a túra előtt még standépítés órákat kellett vennem, amit Ádámnak köszönhetek. Az előkészületek megtétele után, már csak az út megválasztása maradt hátra. Végül a "Traum und Wirklichkeit" nevű út mellett döntöttünk, amely gyönyörűnek bizonyult. Szóval vasárnap reggel vágtunk neki, Ádámmal, a mászásnak. Apró kellemetlenség volt, hogy egy mászó páros alig negyed órával ért oda előttünk, így majdnem egy órát kellett várnunk a fal alatt, de legalább ez idő alatt, még egyszer át tudtuk ismételni a standépítést. A falon már minden tökéletes volt, jól haladtunk, a nap sütött, a kilátás pedig gyönyörű volt. A végére természetesen már mindketten éreztük a fáradtságot, de a hosszú téli felkészülés nem bizonyult hiába valónak, és végül épségben felértünk.
 
A fáradozás természetesen meghozta gyümölcsét, amely nem csak a csúcscsokiban, és a gyönyörű fotókban jelentkezett, hanem a sok csodás élményben is, amit nagyfalas mászás szépségeinek megtapasztalása adott. A túra tehát rendkívül sikeresnek bizonyult, mind sportértéket, mind pedig az élményeket tekintve, és már nagyon várom a következő alkalmat.

Bónis

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Traum und Wirklichkeit 200 m (6+)

Ezeket olvastad már?


Hölzlstein

Lazában, napsütésben.

Dabarski Kukovi

Már a téli edzéseink folyamán is rengeteget hallottam arról a horvátországi helyről, melyet a többiek…