Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Trüffelsau 210 m (7)

- sziklamászás -

Hohe Wand Trüffelsau 210 m (7)

2016_04_21_Hohe_Wand_Trüffelsau_215m_7_006.JPG
A Trüffelsau? Az egyik kedvenc, mert izgalmas, változatos mászás, tele szebbnél szebb mozgássorokkal, technikás hosszokkal. Az út ugyan 7-es nehézségű, de nem a megfelelő koreográfiát választva nehezebbnek tűnhet.
 
Az első hossz egy szép sarokrepedés trükkös kiszállással, jól biztosítva. Ez az út egészére nem érvényes, néhány helyen kiegészítő biztosításokat ajánlott elhelyezni. A vonalvezetés következő érdekessége a harmadik hossz rövid, de annál rafináltabb táblamászása, apró, távoli fogásokon, nehezen található lépéseken egyensúlyozva. Ezek után a fal kivezető szakaszáig fantasztikus repedések követik egymást, pár könnyebb, kicsit füves, földes összekötő szakasszal. E nagyszerű részeken vétek a nitteket akasztani, a repedések kiválóan biztosíthatók friendekkel, egyebekkel. A hetedik kötélhossz nagy sarokrepedésében az elmúlt években egy hatalmas, fix ékből belógatott fülekkel ellátott kötél lógott, ebbe lehetett akasztani, ez most már nincs, de hármas friendekkel (camelot) tökéletesen biztosítható.
 
Bár egy kicsit későn, 16. 30-kor szálltunk be az útba, az időjárással szerencsénk volt, kellemes tavasz esti 15 fokban csaptunk a kiszálló fogásra.
 
Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Trüffelsau 210 m (7)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Draschpfeiler 220 m (6-)

Múlt vasárnap folytattuk a Hohe Wand-i projekteket, és megmásztuk Ádámmal a "Draschpfeiler" nevű utat.

Rax Klobenwand Zwidawurzn 215m (8-)

Az elmúlt hét esős, hűvös napjai után újra úton a szokásos csapat, ezúttal a Gr…