Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Rax Klobenwand Zwidawurzn 215m (8-)

- sziklamászás -

Rax Klobenwand Zwidawurzn 215m (8-)

DSCF8450.JPG
Az elmúlt hét esős, hűvös napjai után újra úton a szokásos csapat, ezúttal a Gr Höllenthal bejáratát őrző Klobenwand volt a cél.
 
Délelőttre egy kemény út, a Zwidazwurn kötélhosszait választottuk. A vonalvezetés tökéletes, kis kanyarokkal keresi a falszakasz nehéz részeit. Az alsó hatvan méter húzós mászás apró, kellemetlen fogásokon, pontosságot követelő lépéseken. A második hossz végén a kissé áthajló falon egy távoli ragasztott fogás elérése kényszerített minket komoly tornamutatványokra. Ezután a nehézségek egy kicsit alábbhagytak, az út megszelídült, de jött a következő próbatétel, a zuhogó eső. Így értünk a fal tetejére, ahol a gerincen Ádámékra várakozva már a jégeső kopogott a sisakjainkon.
 
Gyors lejövet után, a kalória pótlást követően még gyenge esőben indultunk a következő körre, bízva a megérzésünkben, hogy lesz még itt jó idő. A vihar után völgy elnéptelenedett, csak mi négyen álltunk a sziklák alatt. Másodiknak egy könnyebb utat választottunk. A kő gyorsan száradt, így neki is ugrottunk a Nix für suderer hosszainak. Ismét bebizonyosodott számunkra, hogy nem mindig a nehéz, fogvicsorgatós mászások a legszebbek. Ennek az útnak a szerény, hatos hosszai csodálatosak. Hibátlan piazzok, bevágások, repedések váltják egymást egy kis táblamászással ízesítve. Én annyira belefeledkeztem az út szépségeibe, hogy az utolsó három rövidebb kötélhosszt a standok mellett elhúzva véletlenül egybe kötöttem, de így még tökéletesebb volt.
 
Egy tartalmas napot zártunk, örülök, hogy a kitűzött célt teljesítettük és senki nem riadt meg egy kis széltől és esőtől.
 
Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Rax Klobenwand Zwidawurzn 215m (8-)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Trüffelsau 210 m (7)

A Trüffelsau? Az egyik kedvenc, mert izgalmas, változatos mászás, tele szebbnél szebb mozgássorokkal, technikás hosszokkal.

Rax Klobenwand De Oide Wurzn 250m (7-)

Egy rövid esős időszak után ismét beköszöntött a jó idő. Ennek köszönhetően végre megejthettük, a…