Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Jagd den Snark 275 m (6+)

- sziklamászás -

Hohe Wand Jagd den Snark 275 m (6+)

20160618_115126.jpg
Múlt hét szombaton ismét a Hohe Wand felé vettük az irányt, hogy egy jóhangulatú mászással zárjuk a hetet. Az előrejelzés nem, sok jóval kecsegtetett, de végül szerencsénk volt, és az idő tökéletesnek bizonyult, habár 50 kilóméteres körzetünkben mindenhol esett az eső, felettünk, egy-két felhőtől eltekintve, tiszta volt az ég.
 
Ezúttal egy nehezebb utat választottunk az eddigieknél, mely a „Jagd den Snark” névre hallgat. Ez az út egyike a legújabbaknak, és rendkívül kalandos a vonalvezetése. Az első három hossz nagyon szép táblamászást tartogatott számunkra, tele lyukakkal, és nagy nyúlásokkal. Ezután egy szép verschneidung következett, majd pedig az út egyik legkalandosabb szakasza, amikor is elég szokatlan módon lefele kellett másznunk. Az utolsó nehézséget két hosszú traverz jelentette, melybe mindkettőnknek beletörött a bicskája, nekem még egy szép esést is sikerült produkálnom. De végül a nehézségeket áthidalva, eljutottunk az utolsó három hosszhoz, amely szintén kacskaringózva vezetett fel a Hohe Wand tetejére.
 
Végül egy nagyon élmény dús és izgalmas túrát zártunk, amely lehetőséget adott rá, hogy élesben teszteljem az új cipőmet.
 
Bónis

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Jagd den Snark 275 m (6+)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Stachanow 190 m (8)

E heti Hohe Wandi feladatunknak egy rejtélyes utat választottuk.

Hohe Wand Tristanexpress+Hoch empor var. 175 m (7+/8-)

Vasárnapra egy könnyű, eseménytelen túrát találtam ki magamnak, de végül az ellenkezője jött össze, amit…