Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Obere Überholspuren 170 m (7+)

- sziklamászás -

Hohe Wand Obere Überholspuren 170 m (7+)

2016_06_28_Hohe_Wand_Sonnenuhrpfeiler_200m_7_004.JPG
Június utolsó hetében a nagy forróság miatt az esti mászások mellett döntöttünk. Kiképző bázisunk, a Hohe Wand szerencsénkre egy gyenge órás autózásnyira van, így még késő délutáni indulással is van időnk sötétedésig több kötélhosszas utak teljesítésére.
 
Kedden a Sonnenuhrpfeiler 200 méterét választottuk, ami egy szép, de semmi különlegességet nem tartogató mászás a Sonnenurhwand jobb oldalán. Az idei év különösen esős tavasza és nyár eleje az útban megerősítette és dússá tette a vegetációt, így az most nem a szokásos arcát mutatta.
 
Csütörtökön egy régi ismerőst, az Überholspurent támadtuk, ezúttal az út felső szakaszát egy régi, de nekünk új, 1984-ben nyitott variánsára cseréltük. Így az út neve Obere Überholspurenre módosult. A felső ötven méter technikás tánc egy enyhén befelé dőlő táblán. A régi-új szakasz elől mászása Aszu barátomnak jutott, sok fejtörést okozva neki. Egy helyen, a sima táblán rossz koreográfiát választott, ezt a döntését a fal egy 5-6 méteres eséssel azonnal büntette. A 170 méter magas fal tejesítéséhez a ritmust a fejünk fölött rohanó fekete felhők és a folyamatos villámlást kísérő égdörgés adta. Az esőt, mint már oly sokszor, most is megúsztuk.
 
Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Obere Überholspuren 170 m (7+)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Osterhasi 160 m (7-)

Sok jót halottunk már erről az útról, úgyhogy rendkívül izgatottan vágtunk neki.

Rax Blechmauer King Kong Karl 170 m (6+)

Új hét, új lendület, ismét úton a Rax irányába.