Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Almauftrieb 223 m (7)

- sziklamászás -

Hohe Wand Almauftrieb 223 m (7)

2016_07_29_Hohe_Wand_Almauftrieb_235m_7_017.JPG
Egy hosszabb esős időszak után ismét kijutottunk edzéseink fő színterére, a Hohe Wandra. Ezúttal, Aszu távollétében, Ádámmal és Attilával hárman vágtunk neki a túrának, melynek célja az „Almauftrieb” nevet viselő út teljesítése volt.

A hat órás indulásnak köszönhetően elsőként érkeztünk a parkolóba, és egy rövid séta után negyed nyolckor már a beszállónál ácsorogtunk. A nittsor egy rövid bemelegítő szakasszal kezdődött, melyre szükségünk is volt, hiszen ezt rögtön az egyik kulcsrész követte. A 2. hossz egy gyönyörű tábla volt, melyet eleinte két, sínszerű repedés, majd ezek megszűnésével, pedig kisebb-nagyobb lyukak tarkítottak. Ezután könnyedebb összekötő szakaszok vártak ránk, de ezek is tartogattak izgalmakat számunkra, hiszen ismét meg kellett harcolnunk a növényzettel, az út keresésével, valamint a wand legbüdösebb standjával.

A rövid pihenő után következett a nagy finálé, azaz a két utolsó hossz. Az előbbi egy meredek, kissé töredező falszakaszon kacskaringózott felfelé. Az utóbbi pedig két kisebb áthajló részen haladt át, melyek megoldása az egyensúlyi pozíciók megtalálása, és a nagy fellépések voltak.

Bónis

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Almauftrieb 223 m (7)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Smokyjoki 97% trad. 235 m (6-)

Csütörtöki programnak valami laza mozgást javasoltam, amire egyből rábólintott Bónis és Attila is.

Hohe Wand Totemállat a supernyúl 200 m (7-)

Spontán egymásután mászott hosszok, kiváló időben. Így jellemezném tömören Aszúval közösen kreált mixünket a Totenköpfl…