Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Junge Füchsin 235 m (7)

- sziklamászás -

Hohe Wand Junge Füchsin 235 m (7)

2016_07_18_Hohe_Wand_Junge_Füchsin_235m_7_002.JPG
Egy rövid pihenő után ismét a Hohe Wand sziklafalai felé vettük az irányt. Mivel jól éreztük magunkat, így készen álltunk egy nehezebb túra teljesítésére. Így esett a választás a „Junge Füchsin” nevű nittsorra, ahová Attila és Aszu is velünk tartott. Az időjárásban nem kellett csalódnunk, nem volt se túl meleg, se túl hideg, tehát minden adott volt, egy jó mászáshoz.

Rövid keresgélés után megtaláltuk a beszállót, majd megkezdtem az első hosszt, mely egy rámpát, és egy rövidebb repedést tartalmazott. Ezen gyorsan átküzdöttük magunkat, és haladtunk tovább egy rövidke füves, bokros szakasszal. Miután elértük a 2. standod, már láthattuk a kulcshosszt, melynek legnehezebb részét egy nagyon szép, lyukacsos tábla, az ún. „Silvesterplatte” jelentette. Amikor belementem ennek a szakasznak az előre mászásába, még nem tudtam mire vállalkoztam. Az első pár méter tele volt lyukakkal, melyek mérete folyamatosan csökkent. A legbonyolultabb mozdulatsor tartalmazott két nagy nyúlást egy peremre, majd egy reibung fogásra. Ennek teljesítéséhez rengeteg időre, és két nagy esésre volt szükségem. Ezt követte az út egyik legszebb hossza, amely egy traverzzel indult, egy nagy gyomor felett, majd egy nagyfogásos repedésben kanyarodott felfelé. Az ezt következő szakaszban egy szép verschneidung megmászása volt a feladat, amelynek kulcsát a terpeszek jelentették. Az utolsó három hossz kellemes levezetésnek bizonyult a fáradalmak után.

Ez az út óriási küzdelmeket tartogatott számomra, és szinte végig a határaimat kellett feszegetni fizikailag, a két nagy esés után pedig mentálisan is, de nagyon örülök, hogy ezt a kihívást is teljesíthettem.

Bónis

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Junge Füchsin 235 m (7)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Totenköpfl mix 190 m (7)

Ismét egy útvariáció, most a Totenköpfl tömbjén.

Hohe Wand Smokyjoki 97% trad. 235 m (6-)

Csütörtöki programnak valami laza mozgást javasoltam, amire egyből rábólintott Bónis és Attila is.