Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Smokyjoki 97% trad. 235 m (6-)

- sziklamászás -

Hohe Wand Smokyjoki 97% trad. 235 m (6-)

2016_07_21_Hohe_Wand_016.JPG
Csütörtöki programnak valami laza mozgást javasoltam, amire egyből rábólintott Bónis és Attila is.
 
A könnyednek indult mászást Bónis javaslatára megspékeltük a „játékszereink” használatával, és majdnem a teljes utat sikerült trad biztosító eszközök használatával megmászni. A Smokyjoki egyetlen hosszában kellett használnunk 3-4 db nitt fület, mert a sima tábla a tricamek hiányában biztosíthatatlan volt, ékekkel és friendekkel.
 
Az út során odafigyeltünk arra, hogy annyira próbáljuk imitálni a tradmászás nehézségeit, hogy az összes behelyezett biztosító pontunk az általunk felfedezett lyukban, repedésben és homokórában legyen. A fix kötélgyűrűket sem használtuk, és melléjük sem helyeztük el sajátjainkat, ezzel is rákényszerítve szemünket az alkalmas részek észrevételére.
 
Bónis nagyon ügyesen érzett rá az eszközök használatára, és a megfelelő helyek megtalálására. Nagyon élveztem ezt a túrát, mert a könnyebb hosszok is teljesen más fajta kihívást jelentenek ilyen biztosítás mellett, nagyobb odafigyelést és precizitást igényelt számomra a mászás is.
 
Következő tervünk Bónissal, a tradicionális eszközökkel szintén jól biztosítható ÖAK Jubilaumsweg megmászása, ily módon.

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Smokyjoki 97% trad. 235 m (6-)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Junge Füchsin 235 m (7)

Egy rövid pihenő után ismét a Hohe Wand sziklafalai felé vettük az irányt.

Hohe Wand Almauftrieb 223 m (7)

Egy hosszabb esős időszak után ismét kijutottunk edzéseink fő színterére, a Hohe Wandra.