Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Sonnenschlange 175 m (6+)

- sziklamászás -

Hohe Wand Sonnenschlange 175 m (6+)

13654356_1120496401356313_2668797861883309934_n.jpg
Ahhoz, hogy kiszakadjunk a hétköznapok szürkeségéből, nincs is jobb módszer, mint egy kellemes délutáni mászótúra, a Hohe Wand szikláin. Ismét a szokásos csapattal mentünk, habár én csak később tudtam csatlakozni a munkám miatt. Az ég kicsit felhős volt ugyan, de ez nem is olyan nagy probléma a meleg nyári napokon. Ezúttal a csapat a fal egyik legszebb szegletét, azaz a Sonnenuhrwand útjait célozta meg, Attila és Aszu több útból álló mixet mászott, Ádám és én pedig a „Sonnenschlange” nevű nittsort szemeltük ki.

Az út neve magyarul Napkígyót jelent, ami rendkívül találó név, hiszen a falszakaszt szinte mindig süti a nap, a vonalvezetés pedig kanyargós rengeteg traverzzel, és gyönyörű hosszokkal. Ezek közül az első a sportmászó utak nittrengetegén halad felfele, a könnyebb tájokozódás végett szerencsénkre elég volt a kék színt követnünk. A következő szakasz számunkra kissé szokatlan volt, hiszen a fogások nem mindig voltak egyértelműek, de végül ezt az akadályt is sikerült megugrani. Ezt egy traverz követte, majd az út talán legszebb hossza, mely izgalmas mozdulatsorokat tartogatott számunkra, egy gyönyörű lyukacsos platnin. Az út utolsó szakaszát sajnos, a rengeteg esőzés következtében, befedte a növényzet.

Végül egy nagyon jó, és izgalmas túrát tudhattunk magunk mögött, mely során nem csak élményekkel, hanem gyönyörű fotókkal is gazdagodtunk.

Bónis

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Sonnenschlange 175 m (6+)

Ezeket olvastad már?


Rax Blechmauer King Kong Karl 170 m (6+)

Új hét, új lendület, ismét úton a Rax irányába.

Hohe Wand Napórafal mix II. 195 m (7+)

A héten ismét az új útvonal nyitásának a legegyszerűbb és legkönnyebb módját választottuk.