Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Superspur 170 m (7-)

- sziklamászás -

Hohe Wand Superspur 170 m (7-)

20160711_082703.jpg
Az elmúlt egy hétben a Bónis által diktált őrületes tempóban haladtunk terveink megvalósításában, így került sor a hétfői Superspur mászásra is.
 
Már korábban kinéztük ezt az utat, melynek mindegyik hosszában van kihívás számunkra. A vonalvezetése egyértelmű, minimális traverzekkel, melyekből kijutott mostanában úgy is. A nitteket viszonylag közel helyezték el egymáshoz, szóval a határon mászóknak is jó kis feladat lehet.
Az első két hosszát egybe mászva kezdtem meg az utat, így mindegyikőnknek két-két 40-50 méter körüli előlmászó hossz jutott egységesen. Az út fantasztikus táblákon vezet, egy-két rövidebb áthajló, ill. az utolsó hosszban egy repedéses betéttel, az ilyen jellegű utakat kedvelőknek igazi csemege.
A körülményekhez képest viszonylag jó időt futottunk, annak ellenére, hogy a tűző napsütéstől forrt a levegő, a mászócipő és a magunkkal vitt folyadék is, amit folyamatosan pótolnunk kellett, mert egyfolytában vert minket a víz.
 
A hazaúton Bónis indítványozta még, hogy szerezzünk be két üveg jutalom, jéghideg Almdudlert a szuper túra megkoronázásaképp, ez után már robogtunk is vissza Sopronba.
 
Ádám

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Superspur 170 m (7-)

Ezeket olvastad már?


Rax Klobenwand Nix für Suderer 170m (6+)

Ez a hétvége sem telhetett el egy jó kis mászótúra nélkül.

Hohe Wand Totenköpfl mix 190 m (7)

Ismét egy útvariáció, most a Totenköpfl tömbjén.