Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Auf Wildenauers Spuren 220 m (6+/7-)

- sziklamászás -

Hohe Wand Auf Wildenauers Spuren 220 m (6+/7-)

DSC02158.JPG
Horvátországi túránkról megérkezve, azonnal visszaálltunk a normál kerékvágásba, aminek legalább heti egy sziklamászás is része, a rengeteg edzés mellett.
 
A választásunk az Auf Wildenauers Spurenre esett, ami egy kellemes átmozgató mászás, végig 6-os nehézségű hosszokkal, a tökéletes akklimatizációhoz. Partink ismét háromfős volt, Aszúval, Attilával és velem. A másik párost Zsuzsa és Peti alkották, akik a Draschgrat egyik variánsát, a Duettsteig kezdetű vonalvezetést mászták aznap.
Érkezésünkkor leszakadt az ég és úgy nézett ki, hogy feleslegesen autóztunk el a Hohe Wand szikláihoz, azonban negyed óra várakozást követően a szerencse mellénk pártolt, az eső pedig elállt. Idén már egyszer másztam ezt az utat, akkor is csurom víz volt az első hossza, melynek a cipőtalptól fényesre csiszolt lépésein a nedvesség nem javított.
A további hosszokat viszont normál körülmények között, kellemes időjárási körülményekben tudhattuk le. A horvát köveken eltöltött egy hét jótékony hatással volt mentális állóképességem fejlődésére, amely összeszedett, határozott mozgásomban is meglátszott legnagyobb megelégedésemre. Persze ehhez bizonyosan köze volt a Wand ”nitt-paradicsomának” is.
 
A kiszállótól lefele vezető útón az időjárás ismét rosszra fordult. Szerencsénkre nem mászás közben kapott el minket az újabb zuhé, nem úgy, mint Petiéket, akikért aggódva töltöttünk el még egy kis időt az autóban várva, a sötét égbolton, narancssárgán pompázó telihold fényében.
 
Ádám

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Auf Wildenauers Spuren 220 m (6+/7-)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Zukunftsweiser 195 m (7+)

Szombat délelőttre egy gyors, napfényes mászást terveztünk a Napóra falon.

Hohe Wand Szupernyúl 190 m (7-)

Miután teljesítettük az Osterhasi és Superspur utakat, Bónis kitalálta, hogy kössük össze a két út…