Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Vier Dörfer Steig+Neue Turnerbergsteigerkante 150 m (7+)

- sziklamászás -

Hohe Wand Vier Dörfer Steig+Neue Turnerbergsteigerkante 150 m (7+)

2016_09_15_004.JPG
E heti több kötélhosszas megpróbáltatásainkat illetően, mászótársaink elfoglaltsága miatt, ismét egymásra maradtunk Attilával.
 
Ilyenkor általában olyan utat választunk, ami nekem kihívás és küzdelem, számára pedig edzés. Így csaptunk bele a ”miért nem elég hosszú a kezem” nevű platnin átvezető útba. Ez a nitt sor két különálló részből áll össze, melyeket két zergefuttató hossz köt egybe.
 
Az alsó rész egy 7/7+ nehézségű kulcsrésszel teszi próbára a rövidkezű mászót. A számozás ne tévesszen meg senkit, mert a kulcshossz mászását ”onsight” megoldani vágyók jóval nehezebbnek fogják érezni a trükkös egyensúlyt kívánó, rejtett lépéseivel enyhén áthajló falat.
 
A második szakasz 7-es hossza már egyensúlyban van a számozással, viszont itt a semmiben való tapogatózás izzasztja meg az embert, egy élen való átkelés közben, ahogy vakon keresi ismét rövid kezeivel, a túloldalon levő fogást (ha már a lépést megtalálta)… :D
 
Mindezeket leküzdve, és az UIAA 6/6- élményhosszokat átmászva, mindketten kellemesen elfáradva, alkaron dülledő erekkel értünk fel a fal tetejére, ahonnan egy gyors levonulást elkövetve, már száguldottunk is a délelőtt egyeztetett, mászás utáni kebab-tál felé.
 
Ádám

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Vier Dörfer Steig+Neue Turnerbergsteigerkante 150 m (7+)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Festung Europa 260 m (8-)

A Festung Europa az egyik kedvenc nitt sorom a Hohe Wandon. Másztuk már tavasszal, télen,…

Klettergarten Bad Fischau

Ezen a hétévégén folytattuk a rég nem látott sportmászóhelyek felkutatását.