Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Klettergarten Bad Fischau

- sziklamászás -

Klettergarten Bad Fischau

2016_09_10_Klettergarten_Bad_Fischau_024.JPG
Ezen a hétévégén folytattuk a rég nem látott sportmászóhelyek felkutatását. Eredetileg Arnsteinbe készültünk, de miután majdnem 40 percet álltunk a határon, végül úgy döntöttünk, hogy egy közelebbi célt kéne kiszemelnünk magunknak. Így esett a választás Bad Fischau lyukacsos szikláira. Számomra különleges ez a helyszín, hiszen itt próbálhattam ki életemben először a sziklamászást. Mint előző héten, ezúttal is Attilával és Louis-val indultunk neki a túrának. Az idő tökéletes volt, habár napon elég meleg volt, de szerencsére a fák és a szikla által biztosított árnyékban semmit nem éreztünk a hőségből.

A szikla néhol kissé csúszós volt ugyan, de ez nem akadályozott bennünket. Mint minden alkalom, ez is tanulságos volt, hiszen csiszolhattuk lépéstechnikánkon az apró lyukakon, valamint egy kis úton belüli tájékozódást is (avagy miért nem mindegy, hogy honnan kerüljük a nittet). Így végül egy mindannyiunk számára hasznos, kihívásokkal teli, és jó hangulatú túrát zárhattunk.

Bónis

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Klettergarten Bad Fischau

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Vier Dörfer Steig+Neue Turnerbergsteigerkante 150 m (7+)

E heti több kötélhosszas megpróbáltatásainkat illetően, mászótársaink elfoglaltsága miatt, ismét egymásra maradtunk Attilával.

Rax Wachthüttelturm Weichtal Wichtel 170 m (6+)

Attilával meglátogattuk a Höllental egy napsütötte szegletét, a Wachthüttelturmot.