Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Zukunftsweiser 195 m (7+);Smokyjoki 235 m (6-)

- sziklamászás -

Hohe Wand Zukunftsweiser 195 m (7+);Smokyjoki 235 m (6-)

2017_05_11_021.JPG
Csütörtöki jó időnek köszönhetően sikerült megejtenünk egy délutáni túrát, a jól bejáratott Hohe Wandra. Ezúttal én is tudtam csatlakozni a csapathoz, ugyanis az egyetemen hosszú hétvége van, így tehát négyen - Ádám, Attila, Nyikos Peti, és jómagam - indultunk útnak a sziklafal alá. Itt ketté vált a csapat, Attila, és Peti a Smokyjoki (UIAA 6-) nevű utat szemelték ki maguknak, mi pedig a Zukunftsweiser (UIAA 7+) nittsorát céloztuk meg.
 
Ádám már mászta ezt az utat, de nekem még nem volt szerencsém hozzá, így izgatottan vártam a megpróbáltatást. Nem is csalódtam benne, hiszen az első törős, biztosítatlan kötélhosszt leszámítva gyönyörű, masszív tömbön vezet fel az út, és a kilátás végig gyönyörű. Mozgás szempontjából is nagyon élvezetes a nittsor, hiszen szinte végig hozza a stabil 6 – 6+ os nehézségi szintet, mind a repedésekben, mind pedig a táblákon.
 
A fal közepén megpillantottuk Attiláékat is az egyik standban, így volt lehetőségünk pár izgalmasabb fotót is csinálni. Ezután pedig következett a kulcshossz, amely ezúttal Ádámnak jutott. Ez a szakasz egy gyönyörű vörös repedésben halad felfele, majd a kunsztja a kikanyarodás a táblára. A téli felkészülésnek köszönhetően, egyikünknek sem okozott nagyobb nehézséget ennek a leküzdése.
 
Mire az utolsó hosszhoz érünk, Attila és Peti párosa már a kilátóban lógatta a lábát, így kicsit rákapcsoltunk a tempóra, és így alig 2 és fél óra alatt sikerült megbirkóznunk az úttal.
 
Bónis 

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Zukunftsweiser 195 m (7+);Smokyjoki 235 m (6-)

Ezeket olvastad már?


Arnstein

Hétvégén csapatunk ketté vált, Ádám és Bónis a több kötélhosszas utakat választották, mi Krisztiánnal, Tádéval…

Hohe Wand Schlüsselerlebnis 265 m (7-)

Mivel igyekszünk minden lehetőséget kihasználni, amit sportolással tölthetünk, kedvenc mozgásformánk helyszínéül ismét a közeli Hohe…