Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Rax Klobenwand John Wayne der Alpen 165 m (6+)

- sziklamászás -

Rax Klobenwand John Wayne der Alpen 165 m (6+)

DSC03613.JPG
Hétvégi kirándulásainknak úticélja ezúttal a Höllental volt. Hárman, Ádámmal és Attilával, vágtunk neki a Klobenwandon található, a számomra eddig ismeretlen, „John Wayne der Alpen” (UIAA 6+) nevű útnak. Az tavaszi időjárás ismét megtréfált kicsit minket, de lassan mindannyian hozzászokunk a hidegben való mászásokhoz.
 
Az Alfa délben hagyta el a Sopron táblát, de az autópályamatricának köszönhetően sikerült időben megérkezni a parkolóba. Itt gyors motyózás, és a borítókép elkészítése után, jó hangulatban, és mint utólag kiderült kissé lenge öltözetben indultunk el a fal alá. A túra nem csak a mászásra, hanem az új eszköz, a rádió, kipróbálásához is nagyon jó lehetőséget biztosított számunkra. Az út első három hossza könnyedebb, de élvezetes mászást nyújtott, végig az ötös nehézségi szint keretein belül. Mire a kulcshossz alá értünk, megtapasztalhattuk, hogy milyen jó dolgunk volt, hogy egészen eddig védve voltunk a völgyben fújó széltől. De szerencsére, az út két hatos hosszának köszönhetően, sikerült egész kellemesen bemelegednünk. A mászás sokszínűségét jelezte az utolsó hossz kezdete, ami a falrajzon csak „Tarzanstelle” néven szerepelt. Mint kiderült, ez azt jelentette, hogy néhány mozdulat erejéig egy kisebb fát is igénybe kellett vennünk.
 
Szerencsére a lejövet már szélvédett volt, így kellemes körülmények között, sok sztorizgatás, és még több nevetés közepette tehettük meg. Semmi más dolgunk nem volt, mint hazamenni, és elfogyasztani a megérdemelt vacsorát.
 
Bónis

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Rax Klobenwand John Wayne der Alpen 165 m (6+)

Ezeket olvastad már?


Schneeberg Grossofen In Vino Veritas 180 m (6+)

Hétvégére egy laza mászást terveztünk egy, már régen kiszemelt, de valahogy a programból mindig kimaradó…

Hohe Wand Neuer Innerkofler-Steig 220 m (5-)

​Szerdán lehetőségem adódott elszökni Attilával a Hohe Wandra.