Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Vordere Stadelwand Welcome to stadliwand 120m (7); Plattengaléria 120m (5+)

- sziklamászás -

Vordere Stadelwand Welcome to stadliwand 120m (7); Plattengaléria 120m (5+)

DSC03459.JPG
A sziklamászás egy összetett sport, ezáltal a szépségét is többféleképpen lehet megtalálni.
 
Számomra nem csak a nehéz kunsztok, és a több száz méter leküzdése tud örömet okozni. A könnyebb utak mászása, hatalmas élmény, mikor épp nem a határokat feszegetjük, hanem a tájban, a kilátásban gyönyörködhetünk, remegő lábak nélkül.
Éjjeli szállásunk, a Weichtalhaus elhagyása után, ilyen mászásban volt részünk május 1-én, a Kessels megmászásának másnapján is. Az előző nappal ellentétben, nem fáztunk, nem hullottak a kövek, nem folyt arcunkba a víz, ami már alapból növelte a komfort érzetünket.

A Vördere Stadelwnad két 120 méteres útja fantasztikus szikla alakzatokkal állt rendelkezésünkre, az UIAA 5-6 nehézségű enyhén befelé dőlő tábláival. Helyenként a horvát mészkő jellegzetes formáival találkozhattunk. A rengeteg zseb, lyuk és pikkely számtalan lehetőséget biztosít a tradicionális biztosítópontok elhelyezésére. Meg is beszéltük, hogy tradmászós élményeinket itt fogjuk majd gyarapítani a következő adandó alkalommal.
 
A két élménymászás után, kétszer nyílt lehetőségünk a fal melletti kőfolyásban lerohanni, ami lényegesen hatékonyabbá teszi az ereszkedést, a gyalogtúrához képest.
Ezekkel a mászásokkal tökéletesen elégedetten indultunk, haza és semmilyen hiányérzet nem volt bennünk a kétnapos mászó túrát illetően.
 
Ádám

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria


Ezeket olvastad már?


Stadelwand Des Kessels Neue Kleider 590m (7-)

Elérkezettnek láttam az időt, hogy egy nagyobb kihívás elé állítsam magamat, és velem együtt Ádámot.

Hohe Wand Der Alte Wolf 185 m (7-); Sonnenhur 180 m (6+)

Ismét a Hohe Wandot céloztuk meg a hétvégén Bónissal, a sportmászás helyett a több kötélhosszas…