Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Festung Europa 260m (8-); Hamburger Pfeiler 130m (6)

- sziklamászás -

Hohe Wand Festung Europa 260m (8-); Hamburger Pfeiler 130m (6)

2017_07_06_029.JPG
A bizonytalan időjárás miatt már hetek óta halogattuk ennek a kiváló útnak az újbóli megmászását. Nem akartunk eső áztatta, vizes falakon kínlódni, szerettük volna a bonyolult mozdulatsorokat ideális körülmények között teljesíteni, ez a nap erre tökéletesen alkalmas volt.
 
A Festung Európa az egyik kedvenc utam a Hohe Wandi kínálatból. A fal talán leghosszabb vonalvezetése a Gr. Hochkogel masszív, változatos kőzetén halad a fal tetején őrködő kereszt felé. A tíz kötélhossz leküzdése során többféle mászótechnika alkalmazása szükséges, a szikla felfelé haladva folyamatosan változik. Repedések, reibungok, nagy fogások, kis peremek, sekély lyukak, táblák, áthajlók váltogatják egymást, hol hajlékonyságra, hol max erő előcsalogatására van szükség, ettől olyan tökéletes ez a mászás.
 
A fal tetejére érve rövid pihenő után indultunk lefelé, a következő, lényegesen könnyebb utunk, a Hamburger Pfeiler beszállója felé. A rövidke, 130 méteres nitt sort laza mászással, több szakaszt a kötelünk teljes hosszát kihasználva összekötöttünk a gyorsabb haladás érdekében.
 
Mindkét utat zavartalan napsütésben, 30 fok feletti hőmérsékletben teljesítettük. A forró kövön mászócipőink talpa szinte megolvadt, a fekete gumi pirosra sütötte lábfejünket. Az iszonyú hőség ellenére remekül ment a mászás.
 
Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Festung Europa 260m (8-); Hamburger Pfeiler 130m (6)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Almauftrieb 225m (7+)

E heti, hétközi mászásunkra ezúttal négyen indultunk.

Hohe Wand Direkte Sonnenuhrwand 240m (7+)

A hétvégi sportmászás után ismét egy hosszú út, most a Direkte Sonnenuhrwand.