Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Steinerner Stadl

- boulder sziklamászás -

Steinerner Stadl

2017_08_06_017.JPG
Esik az eső. De vasárnap van. Mi legyen a terv? Rajtam a sor, hogy megismerjem a híres Steinerner Stadl mészkőboltívét.
 
...Amely egyesületünk kedvelt boulderterepe, kiváló választás ilyen esős napokra. Már született pár beszámoló erről a helyszínről, bár olyan kezdő, mint én, talán még nem járt itt közülünk.
 
És akkor le is szögezem az elején: ez a hely kezdőknek kevés sikerélményt kínál, amíg a sikert teljesített utakban fogjuk fel. Kiváló azoknak, akik kockázat nélkül ismerkednének az áthajlások leküzdésének technikáival vagy csak erősödni akarnak. Vagy azoknak, akik nagyon szeretnek küzdeni. Itt lehet. Gyakorlatilag más sincs, csak áthajló - és közben nagyon el lehet fáradni. Denevért, pókot, lajhárt vagy más mászó állatot mímelve lehet lógni plafonról. Mászni a plafonon. Nyújtózkodni a lehetetlenül messzinek tűnő fogások után. Ameddig bírja az ember. Aztán kezdeni elölről. Újra meg újra. A siker esélye nélkül. Itt nem az a siker, ha teljesítesz egy utat. Itt számomra már az is siker, ha csak egy lépéssel, egy fogással tovább jutok, mint legutóbb. Hogy majd egyszer, ha képes leszek rá, a részeket egésszé fűzve ki tudjak mászni a sötétből a fénybe (ez nem költői pátosz akart lenni: a boltív alatt tényleg sötét van).
 
Krisz

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Steinerner Stadl

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Osterhasi 160m (7-); Steinbockalarm 245 m (7-)

A sportmászások és a boulderozások közben nem feledkeztünk meg a több kötélhosszas utakról sem.

Hohe Wand Wandeck

Szerda délutáni szökésünk népes, vegyes tudásszintű, páratlan létszámú csapattal indult, így hosszú utak helyett sportmászás…