Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Osttirol

22160007_(1).JPG
A mászónak egyik szeme mindig az időjárás előrejelzésen kell hogy legyen főleg télen,hát folyamatosan néztem is és vártam ki mikor lesz szabad hogy újra tudjunk indulni.
De csak sikerült betervezni egy kétnapos mászást és már robogtunk is Gergővel Kismartonba ,hogy Louit felvegyük mert most hárman vágtunk neki a kalandnak.
Szállást most Huben-ben tudtunk foglalni a Ganzer panzióban, ez 15km-re van a Tauerhaus-tól.
Előző mászásunk alkalmával sikerült egy jó fokos jégmászó kalauzt beszerezni a környékről így találtunk a szállásunktól rövid autózás után egy szép jeget.
Érkezésünk reggelén fel is kerestük ,hogy lássuk mászható vagy keresünk valami mást,a park jégbiztos volt azért nem aggódtam mert tudtam követni a webkamerán.
A parkban e jegek tovább vastagodtak nyugodtan tudtunk mászni,mindenki boldog volt jól érezte magát,csaptuk amíg bírtuk.
Másnap reggel felkerestük a Haslacher Fall-t, amire a parkolóból látni és két perces sétával megközelíthető.
A jég jó állapotban volt tökéletes mászásoknak néztünk elébe. Amikor már mindannyian kellően elfáradtunk ,elindultunk hazafele még Lienzben megcsodáltuk a dolomitokat. Elvarázsolt a környék, ezentúl nagyobb szerepet fog kapni, hiszen rengeteg lehetőséget tartogat.

Levente

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Osttirol

Ezeket olvastad már?


Kolm

Louis beavatása :)

Thalhofergrat

A Thalhofergrat  az út mellett, a sok kis teraszával.