Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Betty&Paul 145m (6)

- sziklamászás -

Hohe Wand Betty&Paul 145m (6)

2018_05_20-21_299.JPG
Ezt a mászónapot hosszú utas villámlátogatásnak szántuk. Ennek megfelelően a kerettantervből a Betty&Paul-t kaptam mai feladatul, ami a maga 145 méterével egy rövid "hosszú út"... Andreának már megvolt (természetesen). Azt mondta, aranyos.

Ádám vállalta a transzportot, így kényelmesen héderezhettem az oda úton Bónis mellett. Közben Attila meggyőzte Bónist arról, hogy a mára kiszemelt Puzzle für Fortgeschrittene (kb.: Kirakósjáték haladóknak) húzós falat lesz a rendelkezésre álló időkeretet figyelembe véve. Meg egyébként is. Így Ádám és Bónis a Betty-vel szomszédos Vier Dörfer Steig-ba szálltak be. A két út középtájt keresztezi egymást, így tulajdonképpen fej-fej mellett másztunk. Mókás volt.

A Betty egyébként valóban "aranyos". Szép repedésmászásokat lehet benne gyakorolni, és talán most először sikerült úgy másznom repedésben, hogy a mozdulatok nagy része spontán, többé-kevésbé folyamatosan jött. Nagyon jó érzés végre érezni a flow-t. Még terheslégzéssel együtt is.

Az út legnehezebb pontja pontosan ott volt, ahová a topo is előre jelezte, egy (nekem) nagyon kellemetlen fellépés egy táblán – kb. két hatos mozdulat. Attila eligazított, mit kell keresnem, így végül is (másodmászóként) megbirkóztam vele. A Paul szakaszon Adám és Bónis beszálltak mögénk, így egy láncként értünk ki az út tetejére.

Küldetés teljesítve. Nagyon kellemes, jóleső mászás volt, és nem is fáradtam el.

Krisz

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Betty&Paul 145m (6)

Ezeket olvastad már?


Esőnap

...az eső meg csak esik. Már egy hete.