Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand – CoronaBlau 155m (7-) + Tirolersteig + Der Wegscheider 60m

- sziklamászás -

Hohe Wand – CoronaBlau 155m (7-) + Tirolersteig + Der Wegscheider 60m

2020_06_17_Hohe_Wand_Koronablau_7-_170m_+_Der_Wegscheider_120m_011.JPG

Szerda, mászóesélyes idő. Ha lehet menni, menni kell, mert ki tudja, mi vár ránk csütörtökön? Lehet folytatni, ahol szombaton abbahagytuk – mai utunk a CoronaBlau, Behm bácsi áprilisi tréfája (legalábbis 2028.04.01-jén nyitotta – ahogy a topóban meg is emlékezett a neves dátumról).

A beszámoló lehetne nyúlfarknyi, lévén a topó nagyon precíz, részletes, benne van a minden is. Kapunk kb. 160 m 6-os körüli kiegyensúlyozott nehézségi szintet nagyjából végig, pár (7-) kulcsrésszel (ezekből az elsőt rögtön az első hosszban, hogy érezzük a törődést). Csak egy 25 m-es zergefuttató van benne, a többi mind minőségi mászás, üresjáratok nélkül. Lássuk a feature-listet:

• gute Griffe, wenig Tritte - jó fogások, kevés lépés

• hervorragende Felsqualität - kiemelkedően jó minőségű szikla

• steiler Plattenkalk - meredek mészkőtáblák

És ezek a tények uraim, ez az út valóban ilyen. Vagy még ilyenebb. Hozzáfűznivalóim:

• A jó fogások eléréséhez nagyon jól kell használnod azt a kevés lépést, ami megadatott. A maradék helyeken meg lépheted a falat, mert jól tapad. Amit nem tudsz összerakni technikából, kompenzálhatod erővel, a hatalmas fogások lehetővé teszik. De abból a hossz közepére már terheslégzés lesz.

• A szikla valóban kiváló minőségű, de mert ez még egy viszonylag friss út (és roppant népszerű is, ma is mászott előttünk egy páros), vannak laza kövek szép számmal, különösen a széleken. A tájékozódás kiemelten fontos, hogy egy sima tábla előtt ne menjen lépre az ember a tagoltabb szélek csábítóbb fogásai-lépései felé. Abból leszakadó kövek, szitáló virágföld, meg hasonló csúnyaságok lesznek.

• A szombaton megismert Wegscheider papíron hasonló paraméterekkel bír, azonban ez az út szerintem komolyabb, technikásabb mozgást kíván meg és ezt kb. végig hozza. Ettől ugyanaz a fokozat nehezebbnek érződik, pedig inkább arról van szó, hogy itt a szint folyamatos, üresjáratok nélkül. Finom, finom.

• Ja igen, a biztosítás kiváló, akárcsak a Wegscheider esetében.

Aztán amikor a végére érsz, akkor még hozzá kell csapni az úthoz egy-két hosszt a Tirolersteigból, és be lehet fejezni a Wegscheider utolsó 2x30 méterével. Így a platóig a 160-ból lesz kb. 300 m. Aztán még egy kis Völlerin lefelé és komplett a gyönyör.

Ez az út egy remekmű.

Krisz


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand – CoronaBlau 155m (7-) + Tirolersteig + Der Wegscheider 60m

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand – Der Wegscheider 290m (7-)

Közel 300 méteres vadonatúj ajándék út Thomas Behm-től.

Hohe Wand – Espresso Doppio 170m (7)

Dupla eszpresszó. Gyorsan bedobod, aztán nagyot üt. És akkor lehet pörögni. A következő koffeincrashig.