Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand – Trüffelschwein 215m (7)

- sziklamászás -

Hohe Wand – Trüffelschwein 215m (7)

2020_06_28_Hohe_Wand_Trüffeischwein_215m._7_004_.JPG
Gyerekként gyakran hallottam a mondást, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet megunni. Ezt akkoriban nem értettem, hiszen a játékaim maximum 3 napig kötöttek le, és máris a következő szebb, jobb, érdekesebb után áhítoztam. Ahogy azonban lassan felnövök, kezdek rájönni, hogy mégis csak van valami igazság az öregek szavaiban, hiszen valahányszor körbe nézek a Hohe Wand közepén egy kényelmesebb standban és sorra veszem a tömböket, mindig elfog a csodálat. Jobbra a Draschgraton, Fuchslochturmon; balra a háttérben a Schneebergen, mögöttünk pedig a dombos tájon, valamint a büszkén terpeszkedő falukon végignézve úgy érzem, ebből sosem elég.

Ez az érzés pedig még erősebb a téli felkészülés utáni első mászásokkor, vagy jelen esetben az elnyújtott kényszerpihenő után. Ehhez természetesen nem árt, ha sikerül egy jó utat is találni, csak hogy fokozzuk az élményt. A körülmények figyelembe vételével (hétvégi tömeg, első hosszú út idén, tűző napsütés, stb.) a kevésbé frekventált Trüffelschwein (UIAA 7) nevű utat választottam. 

Nem mi voltunk ugyan az elsők Attilával, de az előttünk lévő magyar páros végül előre engedett minket. Az első hosszban kissé lámpalázas voltam, így belekavarodtam a technikás bevágásba, a továbbiakban azonban sikerült felvenni a ritmust. A harmadik kulcshossz már igazi örömmászás volt egy lyukakkal tűzdelt táblán. Azután két traverz következett, melyekben az elburjánzott növényzettel is felvettük a harcot. 
Az út talán egyetlen kellemetlen része, hogy az utolsó előtti hosszból hiányzik a falrajz által jelzett belógatott kötél. Ezért az utolsó feladat az így kialakult nitt táv áthidalása volt. Ennek könnyebb módja, az eredeti repedés helyett a tornyon való mászás, így én is erre haladtam. Habár a terep nem volt nehéz, eddigre már fáradt voltam, és éreztem, hogy a fejem elkezdi „ledobni a láncot”. A feladatot azonban meg kell csinálni, ezért „robotpilótára” kapcsoltam magam a hosszban, egészen addig, amíg egy éket el nem tudtam helyezni az utolsó nitt után 3 méterrel egy repedésben, amely hatalmas megkönnyebbülést jelentett.

Fent a csúcson pedig a fűben elfogyasztottuk a csúcszabszeletet, valamint a már teamelegségű vizet kortyolgatva elindultunk lefele. Számomra ez az út szép emlékeket hagyott maga után, hiszen a mozgása egész végig kellemes, a kilátás gyönyörű, és végig igazi „flow” élményt nyújtott.

Bónis

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand – Trüffelschwein 215m (7)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand – Espresso Doppio 170m (7)

Dupla eszpresszó. Gyorsan bedobod, aztán nagyot üt. És akkor lehet pörögni. A következő koffeincrashig.

Hohe Wand – Schlüsselerlebnis 235m (7-)

A múlt szerdai Doppio-katarzis után egy újabb Riedl-út.