Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Scheiblingkirchen – Waldmarkwandln

- sportmászás -

Scheiblingkirchen – Waldmarkwandln

2020_07_12_Waldmarkwandln_102.JPG
E hétvégi sportmászó túránk helyszínét Tomi választotta. Ő még nem járt ezen a Scheiblingkirchner- környéki sziklafalon, de a tavalyi kirándulásunk képeit látva nagyon megtetszett neki a kő különleges struktúrája, formagazdagsága.
A mászóterület négy különálló, egymástól eltérő formavilágú sziklatömbből áll, ami közös bennük: a kiváló minőségű mészkő. Nem csúszik, nem törik, cserébe a bőrt erősen zabálja az ujjvégekről, de nagyszerű mászóélményt biztosít. Ez alkalommal két szektorral foglalkoztunk, délelőtt a névadó fő fal útjait vettük sorra. Az átlag 15 méter hosszú nitt sorok izgalmas, kiválóan biztosított koreográfiákat rejtenek, így négy fős csapatunkból mindenki megtalálta a saját maga kihívásait. Tomi pár bemelegítő út után sikeresen megmászta szerintem első onsight 6a+ útját (Asa-Tir). András is szép teljesítményt nyújtott pl. az enyhén áthajló Trimonium 6b leküzdésével. Bonis egy szép 6c+ (Ad Hominem) nehézségű utat szemelt ki magának, amit ujj sérülése ellenére három próbából sikerült megoldania. Én a ráhangoló mozgások után három 6c+ és egy 7a+utat teljesítettem.
Délután átköltöztünk a Trutzburg szektorba. A szikla minősége itt is kitűnő, de a gömbölyded, mélytányér-szerű fogásokat itt már felváltják az élesebb, szögletesebb formák. Az utak nehézségi szórása hasonló a fő faléhoz. A maradék két szektort érintetlenül hagytuk, félretéve a következő látogatásunkra.

Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Scheiblingkirchen – Waldmarkwandln

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand – Überholspuren 160 m, (7+)

Ismétlőkörök: régi ismerősök, új sorba rendezve.

Hohe Wand – Puzzle für Fortgeschrittene 200m (7)

Ez nem az 1000 darabos Ravensburger.