Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Strassenwand

- sziklamászás -

Hohe Wand Strassenwand

4176.jpeg

Résztvevők: Aszu, Attila

Több köteles mászásra készültünk, de öltözéskor szembesültem a ténnyel, otthon hagytam a beülőm. Gyors tervmódosítás, marad a sportutazás, a beülőt cserélgetjük, biztosítás meg megy fix pontból, fatörzsről.

A felső kis fedett parkolótól két percre található a Strassenwand, már hónapok óta tervezzük a  felderítését, most itt volt rá a kitűnő alkalom. A fal a fedett útszakasz végénél, a dupla s kanyar alatt helyezkedik el. A szikla aljához vezető ösvény az első jobbos kanyarnál található, a korlátot átlépve, meredeken lefelé. A 25-30 m magas sziklán az utak többségét 2009-ben nyitották. A három, jól elkülönülő falszakaszon jelen pillanatban 23 nitt sor található a 6a-tól a 8a-ig, de még bőven van szabad falfelület. E kis területen egy helyen gyakorolható a mászás több stílusa, van itt függőleges tábla, repedés és áthajló falszakasz is.

Nagyon élveztük az itteni mászást, a fogások még nincsenek össze ziázva, a pici lépések felgumizva, egyszóval ideális hely jó kis igazi on sight mászásokra. Az utak kemények, sportosak. Szerettünk volna sötétedésig maradni, de sajnos 19 és 20 óra között érkezett a mostanában menetrendszerű eső.

Attila


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Strassenwand

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Vier Dörfer Steig és Neue Turnerbergsteigerkante(7+) Draschgrat

A Hohe Wand hosszú útjait erősen fogyasztó csapatunk a héten egyesületünk két hölgytagjával, Gabival és…

Triglav és Mangart

Délnyugatnak indultunk, a Júliai Alpok szívébe, a szlovének nemzeti hegyétnek a Triglavnak meghódítására készültünk.