Soproni Mászófal

13 méter magas mászófal Sopronban a Hunyadi Iskola udvarán

A mászófal

Egyesületünk 13 méter magas szabadtéri mászófalát azért üzemeltetjük, hogy biztonságos körülmények között, egyszerűen ismerkedhess meg a mászósportok világával. Gyere és próbáld ki te is! Nyíltnapjainkon a felszerelést mi adjuk, a bátorságot te hozod!

Tovább

Aktuális - 2016

A mászófal nyitvatartása átalakult: 2016-tól minden hónapban két előre meghirdetett alkalommal tartunk nyílt napot a mászófalnál. A nyílt napokon profi sziklamászók segítenek neked az alapok elsajátításában, a falmászás megismerésében. További kérdéseidre itt választ kaphatsz: 

GY.I.K.

Csoportok

Osztrálykirándulás, sportnap, csapatépítő tréning? 15 fő feletti csoportok számára kedvezményt és egyedi nyitvatartást biztosítunk! A Soproni Mászófal maradandó élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Érdeklődj!

13m
magas fal

160 m2

mászófelület

25+

mászóút

A Soproni Mászófal 13 méter magas, felsőbiztosítással mászható, 160 négyzetméteres mesterséges mászófal.

Változatos formája lehetőséget biztosít mindenféle mászótechnika gyakorlására kezdők és haladók számára egyaránt.

A falon található mászóutakat időről-időre megújítjuk. Ügyelünk rá, hogy a kifejezetten mászók számára épült utak mellett az öt-hat éves korosztály és a kevésbé tapasztalt mászók számára is változatos és élménydús mozgást biztosítsunk.

A 2016-os mászószezonban mászófalunknál csak egyesületünk tagjaink mászhatnak, egyesületen kívüli mászni vágyóknak havi 1-2 alkalommal nyíltnapokat tartunk. A nyílt napokon tapasztalt sziklamászók segítenek a kezdőknek, elmagyarázzák a felszerelés használatát és segítenek a mászótechnikák elsajátításában.

Nyílt napok

2016-tól a korábbi évektől eltérően kezdők és újrakezdők havi két nyíltnapon jöhetnek hozzánk mászni.

KÖVETKEZŐ NYÍLT NAP:

2016. ÁPRILIS 29. 16:00

Esős idő esetén a nyíltnap elmarad. Esőnap nincs, de igyekszünk másnapra vagy a legközelebbi szabad időpontra átszervezni a programot.

15 fő feletti csoportok részére egyedi időpontot biztosítunk!  

Belépők

Belépő jegy nyílt napon: 1200 Ft / délután
Korlátlan számú mászást biztosít nyitvatartási időben. Tartalmazza a felszerelés bérletét is! 
Boulder jegy: 600 Ft
Kötélbiztosítás nélküli mászás a fal alsó negyedében kialakított boulder utakon.

Bérletek

A korábbi években megszokott bérletes rendszert megszüntettük, a nyíltnapokra 1200 Ft / délután a belépő amely tartalmazza a felszerelés bérletének árát is. Az Egyesület tagjai minimális éves hozzájárulást fizetnek a mászófal használatáért, ők képzett mászóként korlátlanul használhatják a falat edzési célokra. Ha közéjük szeretnél tartozni, vegyél részt alapfokú sziklamászó tanfolyamaink valamelyikén!

Kedvezmények

Csoportos kedvezmény
15 fő felett kedvezményeket biztosítunk. Csoportokat csak előre egyeztetett időpontban tudunk fogadni.
 

Mászófalunk Sopronban a Hunyadi János utca 8-10 szám alatti Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola udvarán található. A mászófal a Hunyadi utca felőli forgóajtón keresztül és az iskola háta mögötti tanári parkolón át is megközelíthető.


Mikor vagytok nyitva? 
2016-től megváltozott a mászófal nyitvatartása: minden hónapban 1-2 alkalommal nyílt napot tartunk amikor kipróbálhatod a mászást, adunk felszerelést, megtanítjuk a biztosítás alapjait. Egyéb időpontokban kizárólag az egyesület tagjai, tapasztalt és képzett sziklamászók mászhatnak.
Hogyan lehetek egyesületi tag? 
2016-tól alapfokú sziklamászó tanfolyamokat hirdetünk a fal- és sziklamászás iránt érdeklődőknek. A tanfolyam elvégzése előfeltétele a mászófal edzés célú használatának. Tag a tanfolyam nélkül is lehetsz nálunk, jöhetsz velünk túrázni, bringázni, futni, hegyetmászni, de a mászófal edzés célú rendszeres használatát 2016-tól sziklamászó alapismeretekhez kötjük.
Felszerelést kapok vagy vinnem kell?
Nyílt napokon a belépők ára (1200 Ft) egy délutánra ami tartalmazza a felszerelés (beülő, biztosító eszköz) bérletének árát is. 
Kötél van? Nem fogok leesni?
Persze, hogy van kötél! Csak kötéllel mászunk! Minden mászó kap egy beülőt, amibe kötelet fűzünk és egy biztosító ember lentről biztosít, miközben haladsz felfelé. Ha felértél, kényelmesen belehuppansz a beülődbe és a biztosító leereszt. Így nem fordulhat elő, hogy valaki lepottyan, a kötél végig tart, nem eshetsz bele, nem fog megrántani sem.
Milyen magasra lehet mászni?
A mászófal 13 m magas, melyet több útvonalon, különböző nehézségű utakon érhetsz el.
Nem sportolok semmit. Tudok majd így falatmászni?
Több mint valószínű, hogy igen. Nem kell, hogy sportoló legyél, vagy kigyúrt súlyemelő. Teljesen átlagos testalkattal, sőt némi túlsúllyal is kipróbálhatod a mászást! Menni fog!
Én sziklát szeretnék mászni. Jó kezdés a műfal?
Igen. Talán a legjobb.. A falmászás egy veszélytelenebb formája a sziklamászásnak. A mozgás és a használt eszközök többsége a sziklamászáséval egyezik. A biztonságos és élvezetes sziklamászáshoz nagyon sok ismertet kell elsajátítanod, ehhez jó alapot biztosít a falmászás. Ha kitartó vagy és komolyan érdeklődsz a mászás iránt akkor érdemes résztvenned valamelyik alapfokú sziklamászó tanfolyamunkon! Részletekről érdeklődj a falnál!
Ki biztosít, miközben én mászom?
Az első mászásaid során a Falmester, vagy a tapasztaltabb mászók segítenek a kezdeti tudnivalók elsajátításában és a biztosításban is.
Idővel mindenkinek megtanítjuk a biztosítóeszközök szakszerű használatát, így képes leszel mászótársad önálló biztosítására is.
Nem vagyok túl öreg vagy túl fiatal?
Nem! Mászni bárki jöhet, a legfiatalabb mászónk egy négy éves kislány volt, a legidősebb pedig a dédapja is lehetett volna.
Milyen ruhában jöjjek falat mászni?
Gyere olyan ruhában, amiben jól érzed magad! A kezdők számára épített útjaink alkalmasak sportcipős mászásra is, az elején még nem lesz szükséged mászócipőre.
Amit nem ajánlunk ruházat / lábbeli terén:
  • papucs
  • szandál (egyes félig zárt típusokban meg lehet próbálni, de nem az igazi..)
  • szoknya (fiúknak különösen nem ajánljuk..).
Célszerű karórádat és minden ékszeredet otthon hagynod, mert a gyűrűk, nyakláncok, karkötők és bármi, ami mászás közben a fogásokba, vagy biztosítóeszközökbe akadhat, balesetet okozhat.
A hosszú hajat összefogva célszerű viselni, mert könnyen beakadhat a karabinerbe, biztosítóeszközbe!
Mennyire veszélyes ez az egész?
Szakszerű biztosítás és odafigyelés mellett nem történhet baj veled a falnál. Egyesületünk tagjai közül sokan igen komoly sziklamászó tudással rendelkeznek. A falnál "Falmesterként" csak olyan tagjainkkal fogsz találkozni, akik ismerik a szükséges felszerelés szakszerű használatát. Mászófalunk TÜV tanúsítvánnyal rendelkezik, a biztonsági eszközöket, köteleket folyamatosan ellenőrizzük.

A Soproni Mászófal és környezete kiválóan alkalmas különböző szabadtéri rendezvények lebonyolítására, ideális helyszín csapatépítő trégingek, osztálykirándulások, ügyességi vetélkedők, sport táborok, sportnapok, előadások és egyéb sporttal kapcsolatos rendezvények számára. Ha olyan rendezvény ötleted van amiben mászófalunk is szerepel, keress meg minket bátran!  

Saját rendezvényeink

A Mászófal Mozi sorozatot 2011 nyarán hívtuk életre, majd a nagy sikerre való tekintettel egész nyáron, több alkalommal is összegyűltünk a mászófalnál éjszaka, hogy mászós és bringás filmeket nézzünk. Egy-egy alkalommal a 2012/13/14-es szezonban is tartottunk vetítést és a 2015-ös szezonban ismét folytatódik a sorozat! Minden vetítés INGYENES!