Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Vierdörfersteig+Neue Turnerbergkante 150 m (7+)

- sziklamászás -

Hohe Wand Vierdörfersteig+Neue Turnerbergkante 150 m (7+)

2014_07_10_Hohe_Wand_Vierdörfersteig_7+_Neue_Turnerbergkante_7_021.JPG
E heti Hohe Wandi túránkra egy harcosabb utat terveztünk, de a változékony időjárás miatt egy, már ismerős, könnyebben teljesíthető vonalvezetést választottunk. A Vierdörfersteig három kötélhosszát összekötve a Turnerbergsteigerkante 65 méterével értük el a fal tetejét.

Folyamatos, gyenge esőben autóztunk a Wand felé, ami egészen a beszállóig áztatott bennünket. A Vierdőrfersteig nem egy szép út, nem tartozik a kedvenceink közé. Az első hossz vörös kőzete erősen törős, bizonytalan. A felső részeket dús növényzet borítja, ami egy kicsit elcsúfítja az egyébként szép, technikás tábla mászásokat, ahol a hosszú kezek és lábak nagy előnyt jelentenek.

A folytatás, a Turnerbergseigerkante az előzőek ellentéte. Egy tökéletes mászás masszív kövön, repedéseken, táblákon, éleken haladva. Az út kulcspontja a második hossz közepén, egy markáns élen az oldalváltás, ahol az egyensúly és a finom mozgás kapja a főszerepet. Én ezt a két kötélhosszt a Hohe Wand legszebb mászásai közé sorolnám.

Az esőt a falban, mint már oly sokszor, most is megúsztuk, de a mondás igaz: bátraké a szerencse.
 
Attila

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Vierdörfersteig+Neue Turnerbergkante 150 m (7+)

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Sonnenschlange 230 m (7-)

Ez alkalommal egy laza, átmozgató mozgást terveztünk. Olyan utat kerestünk, amely végig közepes nehézségű, szép, hosszú…

Spartan Race Super Valca

Történetem valahol 2013 nyarán kezdődik mikor először találkoztam az akadályokkal nehezített terepfutással, mint sporttal a…