Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Hohe Wand Hamburger Pfeiler 200m (6)

- sziklamászás -

Hohe Wand Hamburger Pfeiler 200m (6)

hwh2.jpg

Megközelítés

Szerencse, hogy Attila pár nappal korábban pont a Hamburger beszállója közelében járt felderíteni, nélküle topo hiányában (otthon maradt) fogalmunk sem lett volna hol a beszálló.  
A Hohe Wand Sonnenuhr parkolóból balra felfelé induló füves kocsiúton fel a hajtűkanyarig, majd keskeny meredek ösvény a Wandfusssteig-ig amin balra tartva kb. 100m után értük el a beszállót. Az út felett kb. 5m-re egy kis padocska fölött kék felirat jelzi a mászóút kezdetét.


Az útról 

Magunk között csak Hamburger-nek becéztük, amiből vicces szituáció is kerekedett: egy mászóval beszélgetésbe elegyedtem és kiderült, hogy még nincs neve a Hamburger tőszomszédságában induló, éppen építés alatt álló sport útjának. Kérte, hogy javasoljak valami "Hamburger related"-et, erre én rávágtam, hogy legyen BLT (a bacon-ös burger angol rövidítése). Ő először csak nevetett, aztán mondta, hogy a városra gondolt, nem a kajára.. :) 


1. kh.
Balra felfelé induló lazán biztosított (két nitt) szakasz, stand a fán. Egy kis kürtőt kombinált a természet egy oszloppal (lehet, hogy ezért Hamburgi Oszlop a neve?) ami ugyan kissé vizes és csúszós, de 3D-ben gondolkodva könnyedén megmászható. 

Egy kicsit bóklásztam topo híjján, de utólag teljesen egyértelmű, hogy vízszintesen át kell kelni a teraszon egészen a beszállóig (kb. 15m).

2. kh.  
A második kh.-t is Ádám mászta előre praktikussági okokból. Gyönyörű repedés kombinálva príma könnyítő fogásokkal. Élvezetes mászás volt, Ádámnak nagyon tetszett, úgy tűnik kezdi megkedvelni a repedéseket :) 

3. kh. 
Az első pár mozdulatot leszámítva könnyű és rövid hossz, kissé jobbra traverzálva. 

10m-es átkelés sziintben, a fás-földes kuloáron, az út folytatását egy kopott kötélgyűrű jelzi a túloldalt pontosan szemben.

4. kh. 
Könnyű (3+), jól biztosított 30m körüli  hossz, kezdetben törős szakaszokkal,  majd kissé befelé dőlő gyönyörű formájú masszív mészkövön. Nagyon élvezetes, kitett gerinc-szerűség.

5. kh. 
6-os nehézségű (5/A0) viszonylag rövid, az utat megkoronázó szakasz. Ádám ügyesen oldotta meg a két kulcs mozdulatot, ahol a kissé kifelé dőlő részen átgondolt egyensúlyozásra volt szükség.  Szerencsére itt is remekül biztosított az út, nevettünk is az egyik helyen egymásra lógó közteseken. 


Lejövetel

Az útnak vége volt, ezt topo nélkül is gyanítottuk, viszont nem mertük követni a piros balra lefelé mutató nyilat, inkább totonyiránt két kötélhossznyit kpaszkodtunk a könnyű, de még sziklás terepen (már biztosítatlanul futócipőben) míg el nem értük a Hohe Wand tetején futó egyik ösvényt. Kezdetben felfelé, majd jobbra tartva kb. 5-600m gyaloglás után a Skywalk mellett lefelé induló Völlerin Steig-en kocogtunk vissza a parkolóba.

P.S: Bocs a szegényes képanyag miatt, a fényképező a topo mellett maradt. :)


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Hohe Wand Hamburger Pfeiler 200m (6)

Hasznos linkek


Ezeket olvastad már?


HTL (Blutspur) - Hohe Wand

HTL. Sokat hallottam róla, ő a "rettegett" hohe wand-i kletter..  Hatalmas áthajlók, vér és küszködés..…

Hohe Wand Osterhasi 160m (7-)

A múlt hét hétfőn mászott Stadelwandi út után jutalomjátéknak az általunk kedvelt Osterhasi nevű utat…