Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Lublin UHF 2015

- highline slackline -

Lublin UHF 2015

DSC00407.JPG
Volt egyszer egy fesztivál, amire tavaly Ati elutazott majd hazatérve a beszámolója közben minden tízedik mondata az volt, hogy „ezt át kell élnetek, jövőre el kell mennünk!”. Elmentünk.
 
Ahogy közeledett az start időpontja, úgy terveztünk meg mindent, a lehető leggördülékenyebb indulás és utazás érdekében. Előző este megérkezett hozzánk Ili is Budapestről, így négy főre bővült kis csapatunk.
A terv szerint bepakoltunk, és meg is céloztuk a határt, hogy nekiveselkedjünk a 11 órán át tartó útnak, amit Erik kényelmes autója tett csak elviselhetővé.
Éjjel 1 körül érkeztünk meg Lublinba, az Urban Highline fesztiválra, amit már 7. éve rendszeresen megszerveznek. A kempingben, aminek egy a belvároshoz közeli park adott otthont, még javában zajlott az élet, ahol a világ különböző pontjairól érkező, slackline őrültekkel laktunk együtt négy napon át.
Erről a fesztiválról azt kell tudni, hogy ilyenkor az óvárost, azon belül is a városháza környékét, birtokba veszik a slackline-osok és a zsonglőrök, akik különböző mutatványaikkal és a magasban űzött kötéltánccal szereznek vidám pillanatokat önmaguknak és a turista tömegnek az utcákon. Közben rögtönzött műsoraikat adják elő, hol zenével, hol tűzzel és egyéb látványos elemekkel tarkítva azokat.
Az utcán sétáló emberek nyakukat meresztve folyamatosan az ég felé bámészkodnak, szájukat összeszorítva drukkolnak egy-egy lelkes, a hevederen átsétálni próbálkozónak, vagy a trükköket bemutató profiknak, amiket rendszeresen taps és ováció fogad.
A város esténként váltakozó színekben pompázik, ami még fokozza az amúgy is emelkedett hangulatot, amihez elhagyhatatlan a jó fajta lengyel sörök fogyasztása. Minden sarkon bele lehet botlani valami érdekességbe, ami leköti a lassan vándorló ámuldozó tömegeket.
 
Az élmények és impulzusok, amik ott értek minket, most már én is úgy gondolom, hogy szavakban vissza nem adható, a képeink talán egy kicsit át tudják adni, az egész hangulatát, de ahogy Ati is mondta ezt át kell élni!
A dolognak akármilyen hihetetlen, sportértéke is volt, nem is kevés, ezt bizonyította 2. naptól nálam folyamatosan jelentkező izomláz. Ati kiválóan mutatta be a korábbi kitartó edzéseinek eredményét, és napról napra könnyebben küzdötte le önmagát, mert ugyebár a magasban nagyon meg kell küzdenünk a félelmeinkkel, hogy a testünkre, mozgásunkra tudjunk koncentrálni.
Ili, Erik és én is megtettük a szintünknek megfelelő lépéseket, és úgy gondolom mindannyian sikerélménnyel zártuk ezt a fesztivált, de még ha a kötéltánc világában nem is léptünk volna előrébb, akkor sem lett volna okunk panaszkodásra.
 
Korábban nem gondoltam volna, hogy egy fesztivál ilyen jellegű is lehet, és ekkora örömet tud szerezni. Aki valaha kitűzi úti céljául ezt a várost, annak javaslom, hogy a fesztivál idejére szervezze, még akkor is, ha életében nem állt hevederen.

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Lublin UHF 2015

Ezeket olvastad már?


Hohe Wand Pyramide Elfenstaub 115 m (6+) Engelsplatte 60 m (7-)

Esőre álló időben érkeztünk a Hohe Wand falaihoz, így ez alkalommal a számunkra még ismeretlen Pyramide…