Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Peilsteine, Große Teufelsbadstubenwand – Uhuwinkel

- sportmászás sziklamászás -

Peilsteine, Große Teufelsbadstubenwand – Uhuwinkel

2018_05_28_Peilstein_Große_Teufelsbadstubenwand,_Uhuwinkel_composite.jpg
Végre újra kövön!

Sokat tanakodtunk, hol próbáljunk ma szerencsét. Gyanítottuk, hogy a felkapottabb helyeken nagy lesz a tolongás most, hogy végre kicsit kisütött a nap. Végül a Peilsteine-ba, annak is a Große Teufelsbadstubenwand – Uhuwinkel szektoraiba látogattunk el. Mi Tomival itt sem jártunk még, a Peilsteine kiterjedt falai hosszú évekig szolgálnak még másznivalóval. Aztán lehet kezdeni elölről.

7.30-kor indultunk, a kocsit Holzschlag-ban tettük le, 9.30 körül már a kiszemelt falak alatt eresztettük ki a pitonokat a zsákokból. Bár odalent a parkoló tele volt, rajtunk kívül csak egy osztrák mászótrió próbálgatta magát a szektor túlvégének útjain. 

A mai célkitűzés Tomi szoktatása az előmászás lelkiállapotához, az én visszaszoktatásom ugyanehhez - utoljára a Steinbockalarm hosszain volt dolgom kővel, és akkor sem ment jól. Attila is boldog volt, hogy végre kőhöz érhetett a keze, az utóbbi esős időkben sokszor kellett műfalas fogásokkal beérnie.

Peilstein-ról már írtam bejegyzést, csak ismételhetem magam: nagyon változatos, jó utak vannak itt, ám a nehézségi szintek kalibrálása teljesen kiszámíthatatlan, a régebbi nyitású utak érzésem szerint alulszámozottak.

Ma viszont ez is klappolt, nagyon jó hangulatban, nagyon jókat másztunk, mindenkinek jutott élménymászás is, küzdelem is és nem háborgatott minket senki. A méterek-tapasztalatok gyűjtögetésének végül az eső vetett véget. A közeli barlangba húzódva összeszedtük a felszerelést, aztán letrappoltunk a parkolóba. Hazafelé beszédes csöndben ásítoztunk, kellemesen kifárasztottuk magunkat. Szépen sikerült a túra.

Krisz

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Peilsteine, Große Teufelsbadstubenwand – Uhuwinkel

Ezeket olvastad már?


Rax Klobenwand - John Wayne Der Alpen 180m (6+)

Az idei szezonban még nem érintettük a Höllental falait.

Hohe Wand - Zentennium 235m, (6-)

A Zentennium még a tavalyi tananyag részét képezte volna, ám sosem jött létre olyan együttállás,…