Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Készültünk már rá egy ideje: Auf Wildenauers Spuren

- sziklamászás -

Készültünk már rá egy ideje: Auf Wildenauers Spuren

2019_08_15_Hohe_Wand_Auf_Wildenauers_Spuren_220m_7-_017.JPG
A Historisches Alpenarchiv szerint Dr. Alois Wildenauer-nek köszönhetjük (1877–1967) hogy a Hohe Wandot megnyitotta a mászás számára. Van egy emlékkeresztje is a Großen Kanzel tetején, szeretünk rajta fotózkodni a Zentenniumweg teljesítése után.

A "Wildenauer nyomdokain" (Auf Wildenauers Spuren) egy igen szép út a Hochkogel tömbjén, Thomas Behm nyitotta. 220 métert kanyarog felfelé a Festung Europa mellett. A kulcsrésze a második kötélhossz elején egy (7-)-ra értekelt probléma (a bergsteigenes kalleren még 6+). Ezt leszámítva viszonylag állandó, erős 6-os körüli nehézségi szintet tart, és nagyon változatos technikai tudásra van szükség a teljesítéséhez: táblamászás, lyukmászás, repedésmászás, 3D-ben gondolkozós feladatok, traverz, egyensúlyozós részek... épp csak áthajló nincs benne.

Ez lett volna a mászóképzésem tavalyi szezonjának záró megmérettetése, de számos bonyolult körülmény folytán mostanáig tartott, mire sorra keríthettük.

Paráztam tőle rendesen. Írtam eleget a mumusaimról, nem egyet Behm bácsinak köszönhetek, számítottam rá, hogy ez sem lesz egy pajzán majális. A második hossz (7-)-os kulcsrésze még nem az én súlycsoportom, most még átfejtem, a többi résszel viszont – ha küzdelmesen is – sikeresen megbirkóztam.

Sokrétűsége és koherens nehézségi szintje miatt jelenlegi képességeim fejlesztéséhez eszményi edzőút lehet a Wildenauer's. A közelítés és a levonulás Hohe Wand viszonylatban némileg macerás és hosszú, de előbb-utóbb jó eséllyel újra megjelenünk ismételni.

Krisz

Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Készültünk már rá egy ideje: Auf Wildenauers Spuren

Ezeket olvastad már?


Scheiblingkirchen - Waldmarkwandln

Scheiblingkirchenbe kellene menni. De nem ám a tepertős pogácsás Gretlwandl-hoz, vagy a porladós sárga kövű 

Projektmászós nap 3 és fél személyre

A Hohe Wand Strassenwand mászószektorát vettük sorra.