Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Mixedland Adlitzgraben

- jég és mix mászás -

Mixedland Adlitzgraben

2012_0112mixedwand0006.jpg

Résztvevők: Levente, Attila

Sziklamászáshoz már hűvös az idő, jégmászáshoz még enyhe és száraz, így Leventével a dry tooling mellett döntöttünk. Egy frissen, erre a célra kialakított falszakaszt választottunk, az  Adlitzgraben sziklafalai között megbúvó Mixedlandot.

A 20 méter magas, nagyrészt áthajló mészkőfalon egyelőre hat nitt sor található, M6+-tól, M9- nehézségig. Az újonnan nyitott falszakasz még nem tisztult le, a szikla sok helyen törős, bizonytalan. Nekem is sikerült egy jókora darabot magamra rántanom, majd a levegőben a kővel birkózva szerencsésen a földig esnem. Ezek után átváltottunk felsőzésre, de így is sok gondot okoztak a törős szakaszok. A fal azon részein, ahol a nehezebb utak kanyarognak, a szikla sokkal masszívabbnak, kompaktabbnak tűnik, de ezek legyőzéséhez még sokat kell tanulni a táncot a vasakon.

A sziklafal a Strassenwandl feletti parkolóból 5 perc alatt elérhető, lefelé a szerpentinen az első kanyar után, az útról jól látható.

Jól esett a téli mászótermi edzések egyhangúságát megtörni, egy kis természetes közegben való mászással. Szeretnénk ezeket a túrákat is rendszeressé tenni, és persze még jégmászással bolondítani.

Attila


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Mixedland Adlitzgraben

Ezeket olvastad már?


Arco

A sportmászás múltját és jelenét meghatározó európai mászóterületek bejárását az Észak- Olaszországban található Garda-tó körüli…

Wegscheider Eisfall

Levente az elmúlt napokban az ausztriai jégmászó kallerrel feküdt és kelt, hogy a már jól…