Időpont:

Helyszín:

Beszámoló:

Résztvevők:

Dürnstein

- sziklamászás -

Dürnstein

3762.jpeg

Csapatunk /Attila, Nyikos Peti, Samu, Pali, Réka és Jómagam/ már nagyon várta a hosszú hétvégét. Reméltük, hogy az idő is velünk lesz. A napsütötte Duna-parti sziklákat szemeltük ki. Közülünk néhányan már jártak itt, így könnyen megtaláltuk a dürnsteini mászóhelyeket.

Első nap a Civettát vettük célba. Rövid séta után meg is leltük az erdőben. Gyorsan nekicihelődtünk és indultunk az első utakba. A fogások, lépések szokatlanok, ismeretlenek voltak számunkra, nagyon sok oldalsós repedés van ezeken a sziklákon és nem is egyszerű őket megtalálni, legalábbis akinek nem szokott a szeme ehhez a kőhöz. Szinte minden léphető, csak el kell hinni, hogy tart. A két nap alatt egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy bármelyikünk cipője is lecsúszott volna a lépésről, pedig sokszor nem is volt mit lépni. Az időre nem lehetett panasz, délben kisütött a nap. Remek utakat találtunk magunknak, volt minden nehézségben, igaz nem túl sok, de egy napot nyugodtan el lehet itt tölteni.

Késő délután leszaladtunk a kocsikhoz, hogy még világosban találjunk sátorhelyet. A Duna kavicsos partját szemeltük ki, ami jó ötletnek bizonyult, csak a közeli autóút zavarta kicsit a nyugalmunkat. Felállítottuk a sátrakat, néhány méterre a víztől, gondoltuk elég messze van és talán nem nyitják ki a gátakat. Kérdőn néztük, miért vizes a kavics a sátortól alig 10 cm-re, de sokat nem törődtünk vele. Az első uszály megérkezése megadta a választ. Reménykedtünk, hogy a hullámok nem érik el a sátrakat, és nem kell Kremsből visszagyalogolnunk. Nekiláttunk vacsorát készíteni, majd mindent befalni. Este besétáltunk a faluba, a látványos kék templom alatt még boulderezésre is volt lehetőség, amit néhányan nem is bírtak megállni.

Az éjszaka hamar eltelt, a víz nem mosott ki senkit. Reggelre fagyott, de hamar ránksütött a nap.

Kaja után összepakoltunk és már kaptattunk is felfelé a Nasenwandra. Ez egy valamivel nagyobb szikla, alatta 150 méter bozótos szakadékkal. Konkrétan a Dunára néz, gyönyörű környezetben. Ez a fal is tartogatott számos megoldandó problémát. Kihasználva a jó időt, késő estig másztunk, ami elég is volt. Már szinte vak sötétben értük el az autókat. Becuccoltunk, majd az éhenhalás esélyével fenyegetve hazaindultunk.

Kitűnő két napot töltöttünk a Dürnstein közeli sziklákon.

 

Aszúbarát


Ha tetszett a beszámoló, oszd meg másokkal is!

Térkép

Galéria

Dürnstein

Ezeket olvastad már?


Rax Haidsteig 2012

Elég könnyed kezdés után elérkezünk az első hosszabb vaslétráig ahol máris kisebb tumultus van kialakulóban.…

Lyn Hill Budapesten

Amikor megláttam, hogy a Mountex szervezésében Timmy O’Neill után egy másik, általam nagyon  tisztelt mászó…